УО УИО: Ефбих Српској привремено поравнава дуг са скоро 12 милиона КМ

Управни одбор Управе за индиректно опорезивање (УО УИО) БиХ је, на данашњој 53. телефонској сједници, која је одржана путем видео линка, усвојио Одлуку о првом привременом поравнању према којој Федерација БиХ треба да Републици Српској дозначи 11.927.411 КМ.

уторак, 21 септембра, 2021 / 17:11

Усвојена одлука је веома значајна за Републику Српску, јер ће републички буџет реализовати више прихода од индиректних пореза у односу на планирано, а настављен је и континуитет побољшане наплате који показују знакове економског опоравка од посљедица пандемије.

На данашњој сједници УО УИО је усвојена и Одлука о утврђивању привремених коефицијената за расподјелу средстава са јединственог рачуна за четврти квартал 2021. године, према којем ће у посљедњем тромјесечју ФБиХ припасти 62,52%, а Републици Српској 33,93% прихода, док ће Брчко Дистрикту припасти загарантованих 3,55% прихода са јединственог рачуна.

Управни одбор УИО је на данашњој сједници дао сагласност на Преднацрт Закона о порезу на додату вриједност, који је већ био предмет расправе, а у наредном периоду бу требало да буде предмет јавних консултација.