Уништено пет тона шверцоване слоноваче

Филипинске власти су уништиле више од пет тона слонових кљова вриједних 10 милиона долара да би показале да се боре против забрањене трговине слоновачом. Према владином уреду за заштиту дивљих животиња, америчкој агенцији за развој и међународној Фондацији за забрану трговине угроженим врстама, то је највећа количина уништене слоноваче ван Африке, одакле долази већина шверцованих […]

петак, јун 21, 2013 / 13:53

Филипинске власти су уништиле више од пет тона слонових кљова вриједних 10 милиона долара да би показале да се боре против забрањене трговине слоновачом.

Према владином уреду за заштиту дивљих животиња, америчкој агенцији за развој и међународној Фондацији за забрану трговине угроженим врстама, то је највећа количина уништене слоноваче ван Африке, одакле долази већина шверцованих кљова.

Радници су данас користили велики ваљак да би уништили кљове разних величина, пренио је АП.

Залихе кљова уништене данас представљају слоновачу коју су царински органи заплијенили на Филипинима од 2009. године.

Та острвска земља се користи као транзитна рута за шверцовање слоноваче између Африке и Азије, посебно ка Кини и Тајланду, гдје је и највећа потражња за кљовама од којих се праве скупи украсни предмети.

Слоновача може да достигне цијену од 2.000 долара по килограму на црном тржишту, а чак и до 50.000 за цијелу добро очувану кљову.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *