Уништавање и отимање имовине протјераних Срба

БАЊА ЛУКА – Протјерани Срби из Федерације БиХ нису у могућности да спријече уништавање и отимање властите имовине која се организовано врши кроз институције власти БиХ, због чега траже пријем код предсједника Републике Српске Милорада Додика. "Ријеч је о огромним материјалним вриједностима које су стицане више стотина година, а које сада нестају без икакве или […]

уторак, април 5, 2011 / 16:01

БАЊА ЛУКА – Протјерани Срби из Федерације БиХ нису у могућности да спријече уништавање и отимање властите имовине која се организовано врши кроз институције власти БиХ, због чега траже пријем код предсједника Републике Српске Милорада Додика.

"Ријеч је о огромним материјалним вриједностима које су стицане више стотина година, а које сада нестају без икакве или са крајње мизерном надокнадом", рекао је Срни предсједник Асоцијације Удружења избјеглих, расељених лица и повратника РС Војислав Милишић.

Милишић је нагласио да се због ове проблематике велики број протјераних Срба из ФБиХ у РС налази у безизлазном материјалном положају и сиромаштву.

"Асоцијација је посебно забринута чињеницом да власти БиХ не желе да се изврше попис становништва, домаћинстава и станова на нивоу БиХ, због чега сматрамо да је сасвим оправдано да се он изврши на нивоу РС", истакао је Милишић.

Према Милишићевим ријечима, уколико БиХ не проведе попис становништва потребно да то уради РС, иако је такав попис мањкав због чињенице да много избјеглих и расељених лица истовремено живе у РС и ФБиХ.

"Пописом обавезно мора бити обухваћена уништена српска имовина у ФБиХ, јер би ти подаци били коришћени као будућа база података за формирање Фонда за правичну надокнаду ратом уништене и оштећене имовине на нивоу БиХ, чије је оснивање предвиђено Анексом 7 Дејтонског споразума", закључио је Милишић.  0 КОМЕНТАРА

  1. Dobro jutro, Kolumbo ! Kao da je ovo nešto novo. Srbi iz Federacije su najviše izgubili, a država za koju su se borili, mislim na RS, nije im pomogla ništa ! Žive u siromaštvu, izginuli, zaboravljeni itd. Srbi iz doline Neretve su imali materijalna bogatstva kao kompletna Istočna Hercegovina, da ne spominjem geografski položaj, a sad nemaju za germe, najviše zahvaljujuću našom politikom ! I tako dalje…Tuga…x-(

  2. Hjeba ,hljeba gospodaru!
    Ne vidjesmo davno hljeba!
    Hoćete li ikada reći da vam je dosta, da nam ne uzimate poslednji zalogaj iz usta?
    Ima li naša premilostiva vlast granica u svojoj neljudskoj pohlepi?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *