УНФПА са Владом Српске развија све сем мушкараца и наталитета

Министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске, Златан Клокић разговарао је данас, уторак са Доином Бологом, представницом Популационог фонда Уједињених нација у БиХ (УНФПА).

уторак, јануар 23, 2018 / 15:16

Тема састанка је био осврт на досадашњу успјешну сарадњу Популационог Фонда Уједињених нација и Министарства за економске односе и регионалну сарадњу.

Влада Републике Српске изражава опредјељење да и даље заједно ради са Популационим фондом Уједињених нација у БиХ (УНФПА) на пројектима који имају за циљ унапређење положаја маргинализованих група становништва, становништва старије животне доби, жена и младих.

(Дакле нигдје мушкараца и улагања у повећање наталитета, што је за једно посљератно друштво на првом мјесту, прим. Фронтала).

Ресорни министар је рекао да постоји добра сарадња између две стране и да је потребно да одржавамо добре односе у циљу реализације заједничких пројеката који ће бити од користи свим становницима Републике Српске и БиХ.

Са друге стране, представница Популационог фонда информисала је министра Клокића о актуелним пројектима који се реализују у сарадњи са институцијама Републике Српке, те истакла задовољство свих УН агенција као и резидентне коориднаторице УН-а у БиХ на активном приступу Владе Републике Српске у циљу имплементације Циљева одрживог развоја УН-а.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *