УН: Милион људи у Либији чека помоћ

Хуманитарна помоћ потребна је за више од милион људи који бјеже из Либије због ситуације у којој се та земља нашла, саопштиле су Уједињене нације. Координатор за хуманитарну помоћ УН Валери Амос је рекла да је сада главни приоритет град Мисрата, са 300.000 становника, који држе побуњеници. Тај град су током викенда, како тврде његови […]

уторак, март 8, 2011 / 06:40

Хуманитарна помоћ потребна је за више од милион људи који бјеже из Либије због ситуације у којој се та земља нашла, саопштиле су Уједињене нације.

Координатор за хуманитарну помоћ УН Валери Амос је рекла да је сада главни приоритет град Мисрата, са 300.000 становника, који држе побуњеници.
Тај град су током викенда, како тврде његови становници, владине снаге напале тенковима и ракетама, преноси агенција Ројтерс.
„Хуманитарним организацијама је сада потребан хитан приступ”, навела је Амос, која је обишла подручја Туниса уз границу са Либијом, додајући да има много рањених и умирућих којима је одмах потребна помоћ.
Канцеларија генералног секретара УН Бан Ки-муна је у Њујорку саопштила да је он, у телефонском разговору са либијским министром иностраних послова Мусом Кусом, договорио да свјетска организација одмах упути хуманитарни тим у Триполи.
Званичници УН у Женеви указују, међутим, да за сада нема конкретних потеза у том правцу.
„Позивам званичнике да без одлагања обезбиједе приступ хуманитарним радницима који би спасли животе”, рекла је Амос.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *