УН апелује на помоћ Непалу – Српска слала помоћ за Хаити…

Генерална скупштина УН позвала је на хитно слање помоћи преживјелима земљотреса у Непалу, као и подршку тој држави да би се боље суочила са оваквим катастрофама у будућности. У резолуцији коју је усвојила Генерална скупштина УН апелује се да међународна заједница подржи захтјев УН за 423 милиона долара ради испуњавања хитних потреба у наредна три […]

субота, 16 маја, 2015 / 08:36

Генерална скупштина УН позвала је на хитно слање помоћи преживјелима земљотреса у Непалу, као и подршку тој држави да би се боље суочила са оваквим катастрофама у будућности.

У резолуцији коју је усвојила Генерална скупштина УН апелује се да међународна заједница подржи захтјев УН за 423 милиона долара ради испуњавања хитних потреба у наредна три мјесеца.

Генерални секретар УН Бан Ки Мун рекао је да је до сада прикупљено само 14 одсто те суме.

Он је рекао да је потребно хитно упутити помоћ у виду опреме, чисте воде и санитарних средстава, и то прије почетка сезоне монсуна у јуну, који ће да појачају опасност од колере и других заразних болести.

"Обилне кише већ погађају људе који живе у шаторима", рекао је Бан Ки Мун, додајући да је за око 500.000 људи потребан смјештај.

У снажном земљотресу јачине 7,9 степени Рихтерове скале 25. априла погинуло је више од 8.200 људи. У уторак, 12. маја услиједио је нови потрес јачине 7,3 степена по Рихтеру који је усмртио 117 људи, а ранио 2.800, подсјећа АП.0 КОМЕНТАРА

  1. Da nas zdrma koji nepalski, idealna prilika da se uvede desetogodisnji solidarac , da se pod satorom obiljezavaju godisnjice zemljotresa, da se smanji broj nezaposlenih, penzionera, da zemljotres bude tepih za rezimski kriminal, birce i bobare, igokee i haracgradove, tesle i raope, picine parkove i aerodrome , i…., i….. i tako unedogled.

Оставите одговор