03:13 Течни Антартик: Отопли ли планета три степена, ниво мора расте годишње пет центиметара глобално21:10 Брегзитовање у Ламаншу: Француска британском острву пријети искључењем струје, Британци шаљу морнарицу19:20 Макрон јавно одао почаст Наполеону, кад очекујемо да ће Нијемци Хитлеру?18:35 Ефбих остаје без гаса: Није због Лаврова већ Енергоинвеста11:47 Ненад Вуковић: Билдање Додикових политичких мишића, нема разговора са онима који говоре еРеС10:41 Петровић сазвао директоре јавних предузећа: Пораст броја запослених, нагомилани дугови, лоша контрола10:34 Вучић: Мијењали би само границе Србије - што не подијелите Авганистан, Сирију, Ирак?10:31 Израчунали смо дигитроном: Прије 153 године рођен Мика Алас10:22 Нема ту ништа сензационално: Ловци из Змијања љути на возача који је јурио медвједа колима10:09 Голићка и Ћосић о утопљавању Дејтонке и проглашењу парка природе Требевић

Умро Вујадин Берберовић: Козарац се у Ефбиху зове Ортијеш

Јуче смо објавили вијест у којем један од два муслиманска представника у Предсједништву БиХ, тражи да се уваже жеље грађана Мјесне заједнице Козарац, Град Приједор; док Вујадина Берберовића као представнка Срба повратника у Град Мостар, нико није подржао из ове установе. Чак ни Комшић.

уторак, 9 фебруара, 2021 / 15:44

Таман смо пожељели да тражимо коментар у уводу именованог представника тамошње српске заједнице, који годинама, најмање од 2016, кукају да планирана траса ауто-пута 5Ц не треба да иде "кроз најплоднију земљу Ортијеша, Ходбине и Малог Поља, јер ће нанијети несагледиву штету и пријети поновном исељавању Срба са својих огњишта".

Не можете, а да не патетишете о судбини, када у потрази за овим човјеком сазнате да је преминуо. И то дан прије Џаферовићевог саопштења. То, у смислу геријатрије и изумирања, нажалост је игледа судбина Срба у Ефбиху. Без озбиљних реакција, осим покушаја укидања њихове конститутивности у Херцеговачко-неретванском кантону и то уз подршку српске партије СНСД.

Стога, одустајемо од указивања на лицемјерство Џаферовића и Ефбиха, чега се они уопште више ни не могу поститиди, те изражавамо саучешће породици Берберовић, те преносимо вијест Топ портала о томе. Дакако, пресловљено на српско писмо:

Преминуо Вујадин Вуја Берберовић, вођа повратка у долину Неретве

Један од првих повратника у долину Неретве, Вујадин Вуја Берберовић преминуо је јуче, након краће болести, у 64-ој години живота.

Вујадин Берберовић у првим годинама повратка водио је обнову повратничких кућа и комплетан процес повратка, а задњих година живота борио се против проласка аутопута преко српске земље на југу Мостара.

Био је дугогодишњи предсједник Удружења повратника Срба у Мостар и истакнути члан српске заједнице у Мостару. Посмртна поворка креће у уторак 09. фебруара у 14 часова испред мртваре "Бијели Бријег”, а покоп ће се обавити у православном гробљу Ортијеш.