Умро Мајкл Џексон

ЛОС АНЂЕЛЕС – Легендарни поп пјевач Мајкл Џексон умро је у педесетој години живота у болници у Лос Анђелесу у коју је довезен у стању коме. Џексону је јуче око поднева по западно-америчком времену срце стало док је био у кући коју је изнајмио у Лос Анђелесу припремајући повратничку турнеју. Одмах је позвана хитна помоћ […]

петак, 26 јуна, 2009 / 09:00

ЛОС АНЂЕЛЕС – Легендарни поп пјевач Мајкл Џексон умро је у педесетој години живота у болници у Лос Анђелесу у коју је довезен у стању коме.

Џексону је јуче око поднева по западно-америчком времену срце стало док је био у кући коју је изнајмио у Лос Анђелесу припремајући повратничку турнеју.

Одмах је позвана хитна помоћ која га је електрошоковима вратила у живот, али у стању дубоке коме.

Џексон је потом одвезен у најближу болницу, где је убрзо објављено да је преминуо.

У међувремену су у болницу пристигли његови рођаци и пријатељи, а пред зградом су почели да се окупљају многобројни обожаваоци.

Прије неколико мјесеци амерички "Ванити фер" објавио је да се Мајкл Џексон практично налази на самрти, што су људи из пјевачевог окружења оштро демантовали.

Штавише, Џексон је најавио серију од педесет концерата у Лондону, а први је требало да буде одржан већ 13. јула.

Мајкл Џозеф Џексон рођен 29. августа 1958. године а у енциклопедијским јединицима се одређује као "амерички музичар, забављач, и бизнисмен".

Седмо је дијете породице Џексон. Дебитовао је на професионалној музичкој сцени са једанаест година као члан групе Џексон 5.

Соло каријеру је започео 1971. док је био члан групе. У каснијим годинама, у јавности се често називао "Краљем попа". Пет његових соло студијских албума су једни од најпродаванијих

Почетком осамдесетих година двадесетог вијека, постао је доминантна фигура у популарној музици и први афроамерички забављач који је стекао велики публицитет на МТВ.Оставите одговор