Умјесто затвора протјерани

Четворица српских навијача који су ухапшени у Ђенови у октобру осуђени су на казне затвора које су им одмах замјењене казном протјеривања из Италије. Они су ухапшени због изгреда током утакмице Италије и Србије у квалификацијама за Европско првенство 2012. године. Страхиња Тољагић (24), Ненад Радовић (30), Горан Станић (25) и Владимир Дедић (28) осуђени […]

среда, фебруар 2, 2011 / 17:53

Четворица српских навијача који су ухапшени у Ђенови у октобру осуђени су на казне затвора које су им одмах замјењене казном протјеривања из Италије.

Они су ухапшени због изгреда током утакмице Италије и Србије у квалификацијама за Европско првенство 2012. године.

Страхиња Тољагић (24), Ненад Радовић (30), Горан Станић (25) и Владимир Дедић (28) осуђени су у Ђенови на казне затвора између годину и десет мјесеци и двије године, али им је казна замјењена протјеривањем из Италије у коју неће смјети да уђу пет година.

Четворицу навијача, који су се од хапшења 12. октобра 2010. налазили у истражном затвору, италијанско правосуђе је теретило за наношење тјелесних повреда и супротстављање полицији.

За вријеме изгреда у Ђенови ухапшена су још четири српска навијача, међу којима и њихов вођа Иван Богданов и њима ће суђење почети у марту.

Дуел измеду Италије и Србије у квалификацијама за Европско првенство у Украјини и Пољској прекинут је у седмом минуту због дивљања српских навијача на стадиону „Луиђи Ферарис“ у Ђенови.

УЕФА је због дивљања навијача казнила Србију једном утакмицом пред празним трибинама, Фудбалски савез Србије са 120.000 евра, а меч у Ђенови регистрован је службеним резултатом 3:0 за Италију.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор