Умјесто Хладног, водиће се климатски рат?

Званичници ЦИА сматрају да Русија има начине да манипулише временским условима. Професор Алан Робок са Ратгерс универзитета у Њу Џерсију каже да су га они звали и питали да ли је могуће сазнати да ли неко тренутно контролише климу. “Питали су ме и то да ли би неко други могао да зна уколико они манипулишу […]

уторак, фебруар 17, 2015 / 14:48

Званичници ЦИА сматрају да Русија има начине да манипулише временским условима.

Професор Алан Робок са Ратгерс универзитета у Њу Џерсију каже да су га они звали и питали да ли је могуће сазнати да ли неко тренутно контролише климу.

“Питали су ме и то да ли би неко други могао да зна уколико они манипулишу временским приликама”, каже Робок.

Професор је један од многих научника широм свијета који активно тражу начин да манипулишу климатским условима.

Он је рекао агентима ЦИА да би сви покушаји управљања временом већих размјера били примјетни.

Међутим, према његовом излагању на годишњој конференцији америчког Удружења за научни напредак у Сан Хосеу, временом су у почетку управљали управо Американци.

Американци (и даље) виде Русију као највећег непријатеља

Наиме, научници САД покушали су да током Вијетнамског рата повећавају падавине, како би успорили напредак њихових непријатеља, али и манипулисали падавинама над Кубом како би уништили усјеве шећерне трске.

“Научио сам много тога о томе шта је ЦИА радила, што није било по правилима и на шта као порески обвезник нисам желио да трошим новац. Мислим да ово истраживање треба да буде отворено и међународно како не би било дилема”, рекао је Робок.

Иначе, наводно је ЦИА финансирала велико истраживање о геоинжењерингу.

“Ако једна земља жели да контролише климу, а друга не жели, може доћи до ужасних посљедица”, сматра професор.Оставите одговор