Умићевићева БЕМА добила регионалну награду у Београду

Бањолучкој Фабрици обуће "Бема" припала је регионална награда "Бизнис партнер 2018", на додјели коју је у Београду организовала компанија "Мас медија интернешнел".

четвртак, 21 јуна, 2018 / 00:49

"Бема" је награђена као најбоља и једина компанија из Републике Српске, а технички директор ове творнице Маринко Умичевић истакао је да је ријеч о великом признању за фабрику која у Бањалуци и Мркоњић Граду запошљава око 1.200 радника.

Он је истакао да "Бема" бројним инвестицијама, као и иновацијама, успјешно одговара захтјевима савременог тржишта, нудећи висок квалитет производа, те су се на домаћем и међународном тржишту потврдили као поуздан и одговоран партнер.

Умичевић је додао да годинама остварују одличне резултате захваљујући, прије свега, високом степену професионалности, да уважавају пословне партнере и купце, воде рачуна о заштити животне средине, те имају развијен висок степен друштвене одговорности.

"Награда посебно прија с обзиром да су наш квалитет препознали и оцијенили пословни партнери и клијенти, а потврдили резултати независних истраживања", рекао је Умичевић.

Умичевић је захвалио жирију и предсједнику Владе Републике Српске Жељки Цвијановић која је била један од иницијатора предлагања "Бема" за ову престижну регионалну награду, саопштено је из ове фабрике.

Предсједник комисије за додјелу награда Илија Ћосић рекао је да је специфичност ове награде управо то што компаније бирају најбоље партнере и оцјењују рад својих колега.

"У анкети је учествовало 3.000 предузећа из Србије и региона и на крају је изабрано 40 најбољих компанија", рекао је Ћосић, који је и професор Факултета техничких наука из Новог Сада.

Додјела награда одржана је синоћ у хотелу "Краун плаза" уз присуство великог броја привредника, чланова дипломатског кора и амбасадора.