Умићевић: Викенд забрана за камионе наштетиће привреди

Технички директор бањалучке Фабрике обуће "Бема" Маринко Умићевић рекао је Срни да ће се најављена забрана саобраћања теретних возила на одређеним путевима викендима током љета лоше одразити на привреднике, који нису криви за лоше стање на путевима. "Против смо доношења овакве наредбе и питамо министра комуникација и саобраћаја БиХ Дамира Хаџића да ли води рачуна […]

среда, 5 јуна, 2013 / 15:11

Технички директор бањалучке Фабрике обуће "Бема" Маринко Умићевић рекао је Срни да ће се најављена забрана саобраћања теретних возила на одређеним путевима викендима током љета лоше одразити на привреднике, који нису криви за лоше стање на путевима.

"Против смо доношења овакве наредбе и питамо министра комуникација и саобраћаја БиХ Дамира Хаџића да ли води рачуна о привреди и проблемима које ова наредба може да изазове", рекао је Умићевић.

Он је навео да ће "Бема" због ове наредбе имати потешкоће у достави материјала и отпреми готових производа.

Умићевић је рекао да "Бема" у већини случајева петком и викендом увози репроматеријал и извози готове производе преко граничног прелаза Брод.

Министарство комуникација и саобраћаја БиХ најавило је доношење наредбе о увођењу забране за теретна возила носивости веће од 7,5 тона, током љетних мјесеци у дане викенда, на одређеним путним правцима.

Најављена наредба би требало да примјењује од 1. јуна до 1. септембра петком од 15.00 часова до недјеље у поноћ на путном правцу гранични прелаз Брод-Дервента-Добој-Жепче-Зеница-Сарајево-Коњиц-Јабланица-Мостар-гранични прелаз Дољани.

Како је појашњено наредба се доноси да би се осигурао несметан саобраћаја и дјеловало превентивно с циљем смањења броја удеса, имајући у виду отежано саобраћање током љетњег периода.0 КОМЕНТАРА

 1. Не, него треба да гинемо свакодневно на цестама које постају сваким даном све јадније и смртоносније, а од кад је чувар преузео контролу и сами ђаво их се боји.
  Тако да и викендом кад се народ мало покрене до неке дестинације све са породицом, треба да се траумира, како га камионџије развлаче по цести?

 2. rammstein, 05.06.2013. 15:28:32

  Ваљда је прече да ово мало чемерне привредне активности што је остало може да функционише, него да се народ не траумира што ће каснити пола сата на „неке дестинације“.

 3. partizan, 05.06.2013. 15:42:35

  Није ти ово комунистичка, а нарочито не ЕУтопија. Осим тога, овдје је од петка у 15 часова до недеље у поноћ. Да ти појасним детаљније, не 24 часа као у ЕУ него 57.

  А тај „јадник“ ће спомињати фамилију министру кад му цркавица још оде доле. И не само он, него и ово привредника као што је Умићевић, или самосталних превозника.

  Али док имамо таквих гласача попут тебе, имаћемо и министара попут Хаџића и државе попут БиХ.

 4. Joseph, 05.06.2013. 15:33:12

  Какве црне привреде, хајде прођи недељом преко Романије, од камиончина и викендаша из Санџака не можеш возити. НИсу криви наравно ти викендаши, иду људи у свој завичај, али њиховим проласком се ствара још већа неподношљива гужва на ионако катастрофалном путу! Гдје су нам три траке? Шта је режим урадио за привреду и саобраћај до сада? Ништа!
  Јбш приведу, која узима животе на цести, ја некад покушам пребројати крајпуташе на тој дионици од Сарајева па до Подроманије, невјероватан број. Треба да одахнемо бар тим јебеним викендом.

  ex-1978, 05.06.2013. 15:35:07
  Зар не треба неко викендом са породицом да оде на село, на базен, на Јахорину, у Вишеградску бању, у пм.. ваљда можемо један дан ставити без напора од саобраћаја дјецу у ауто, или треба да се склонимо са цесте да могу камионџије да пиче!?

 5. Ја сам за забрану, па ви причајте шта хоћете! Кад се сјетим прије двије године, како камион низ Романију уби дијете у Мокром и забио се у кућу човјеку, ма и те барабе неко треба да исконтролише! Пусти ту причу, привреда трпи, ми не трпимо, но гинемо!

 6. zmaj , 05.06.2013. 16:02:34

  Ма пусти то, не сметају они саобраћају кад иду са путничким возилима, додуше они њихови камиони Браћа Бихорац НП убише цесту од терета, возе арматуру за шипце на Косову, а тај пут неће још дуго да проради, па нису они луди доле да се возе макадамом до Праче па до Месића!

  Него кад поменух Бихорце, јесте ли престали пријетити оној дјевојци што је прешла код нас на Православље, не ваља вам посо, није то људски! Дијете фино каже, вратила сам се на вјеру прађедовску!B-)
  Никакви сте људи и још гори вјерници, кад можете онако нељудкске пријетње да јој пишете на ФБ страници, „убиј закољи да Далида не постоји“?? Пих, јака вам вјера у пм.

 7. partizan, 05.06.2013. 15:59:05

  Доста је мени пријетњи прогоном од теби сличних чанколизаца. Нити имам намјеру ићи, нити имам опанке, нити ћу носити земље на њима.
  А шта ће овдје бити не знам. Али биће Срба. И зваће се Срби. И неће клечати због тога. То знам.

 8. zmaj , 05.06.2013. 16:15:36

  Прочитај ти мало о Бихорцима, има и нека књига, али чисти Срби потурчени у 19. вијеку, кад је било пресудно да ли ће Босна остати у саставу Османске империје, а једина веза са Истамбулом било баш то подручје око Новог пазара, касније названо Санџак!

 9. zmaj , 05.06.2013. 16:44:27
  imas link na ovom sajtu na Radojka Prastalo gdje je obradjena ova tema a ina prevratu je bio clanak o tome i turke ne spominju, konkretno u mom kraju su geni dinaraca dakle starosjedilaca zastupljeni sa oko 70% prema tome nemam nikakvih kompleksa sa te strane.na kraju ce ispasti da je Jovan Deretic bio u pravu a da smo ucili pogresnu istoriju a tvoji kompleksi su tvoj problem.sto se tice turaka jedno vrijeme sam u sa stanovao kod turaka i ljudi su prva liga imali su kcerku 3 god mladju i 91 smo par puta izasli ko zna sta bi bilo da rata ne biB-).problem ste vi sto st krenuli nekim putem pa tamo niste prispjeli a od nas ste otisli,kao sto je to rekao jedan tvoj zemljak.do rata sam imao dosta prijatelja muslimana a sa nekima se i sad cujem i vidim iako su podaleko i svi koji su imali hrabrosti da o tome pricaju znaju od koje porodice poticu a neki su znali i koje hriscanske porodice su im najblize i u tom ne vidim nista ni lose ni cudno probleme pravite vi koji lijecite komplekse sa obje strane.

 10. zmaj , 05.06.2013. 16:36:11

  „Ako ovo bude jednom normalna drzava valjda će se i to promijenit.“
  Обрнута ти је логика. Ствар је супротна – док се то не промијени овдје неће бити нормално ништа, па ни држава.

  Искуства су обострана. Да не улазимо у детаље са једне и са друге стране.
  Лијек морамо тражити, без обзира на све. Ја немам проблема с тим. Мени су у сваком случају муслимани у БиХ и ближи и дражи него, нпр Руси. Причамо исти језик, живимо на истом простору, имамо исто поријекло, а и исте проблеме. И можемо наћи заједнички језик. Али то не могу рећи за политику која води муслимане.
  Мислим да је кључ у следећем: Срби имају тежњу за државношћу, самосталном. Црквеношћу, самосталном. То и јест суштина оног орла са двије главе. Политика која је предводила муслимане задњих 20 година је малограђанска, менталтитета касабе, која нема визију себе саме, него искључиво у оквиру неког туђег центра. Како државног, тако и духовног. А сопствени идентитет заснива на улози жртве, и експлоатисању наводне српске кривице за све, на крилима свјетске геополитичке ситуације и односа. Али кад се ти односи једном промијене, шта онда, на чему засновати идентитет?! Ту је коријен проблема, по мом скромном, али дубоком увјерењу.
  Док једни друге не прихватимо и опростимо (а не „извинимо“), и покушамо дефинисати како да бар једни другима не сметамо, неће бити добро. Ништа, па ни држава.