Умичевић: Бема не живи на рачун буџета

Читаоцима овог портала је познато да он-лајн комуникација изабраних представника грађана са тим грађанима није баш честа појава. Ту и тамо неко се удостоји да напише нешто или одговори на питање. Страначки и политички профили су чак склони цензури, па су неки од нас лично искусили блокирање на фејсбук профилу СНСД-а због једног, или два […]

четвртак, јул 31, 2014 / 11:14

Читаоцима овог портала је познато да он-лајн комуникација изабраних представника грађана са тим грађанима није баш честа појава.

Ту и тамо неко се удостоји да напише нешто или одговори на питање. Страначки и политички профили су чак склони цензури, па су неки од нас лично искусили блокирање на фејсбук профилу СНСД-а због једног, или два коментара, који нису ни једним словом никога вријеђали.

Маринко Умичевић, одборник је у Скупштини Града Бања Лука. Доскорашњи члан Партије демократског прогреса, а од недавно Савеза независних социјал-демократа директор је Фабрике обуће “Бема“.

Умичевић има профил на Фејсбуку на којем је Бањалучанин Владан Малешевић питао када ће бити повећане плате у “Беми“, споменувши штрајк радника “Нискоградње”, као судбину која би ускоро могла задесити и ову фабрику.

Као примјер вриједан помена издвајамо просту чињеницу да је Умичевић одговорио.

Владане, ми нисмо добротворна установа, нити живимо на рачун буџета.

1300 радника "Беме" кроз свој рад заради своју плату и то једино одржава “Бему” у животу.

Произвођачи за које радимо интересује профит, логично, а свако повећање плате доноси нове трошкове њима, а када се то деси, они своју производњу селе у друге државе и опет добијамо незапослене.

Због тога, тренутно ствари стоје овако: Већа плата радницима (од тренуте која износи око 800 км бруто) = већи трошкови наших купаца = отпуштање = више незапослених.

Да ли нам то треба?

Да желим најбоље свом народу зна свако ко прати мој рад. “Бема” годинама ради на стварању услова у којима ће бити конкурентнија на тржишту, снажнија у кадру и финансијски независнија, а самим тим, и са већим бројем радника који ће добијати веће плате.

Након дуге приче, све се своди на то да сутра радници могу добити плату од 2.000КМ, али прекосутра “Бема” више неће постојати.
Зато, манимо се критика, нелогичних упоређивања са другим фирмама, илузија да је све црно, а да се ствари мијењају преко ноћи. Будућност се гради, а вријеме не чека никога, Радници “Беме” и њено руководство су свијесни тога, будите и Ви.0 КОМЕНТАРА

  1. Reci ti nama Marinko, jesi li dobio vise ti ili hadzija? Menscini da si ti trebao uzeti vise jer si svoje dugogodisnje kamarade prodao za razliku od hadzije koji ih je jedva i poznavao.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *