08:50 Градска управа БЛ позива на вакцинацију Синовцем08:39 Амбасада Руске Федерације: По Инцковом тумачењу, могао би узети калашњиков, побити све посланике НСРС и бити у праву16:32 Шарганова нула: Гдје то Додик/Шаровић иду на територију Ефбиха, да славе оснивање неке јединице ВРС?16:03 Украјина шаље мировне снаге у БиХ, јер им војска код куће не зна шта ће од смирености15:22 Љубиша Петровић отворио врата бијељинске градске управе седми пут15:17 Шаровић за добродошлицу: Представник је озбиљне земље, однос ка њему зависиће од његовог понашања15:13 Додик за добродошлицу: Шмит се лажно представља као Високи представник15:06 Хеликоптерски сервис Српске: Три летјелице гасе пожар у близини Вишеграда - два из Србије15:02 Вијести из свемира: Опадање притиска у модулу Звијезда, нема везе са прикључењем модула Наука на МСС09:15 Маске су пале - Корона у здравственим установама

Улога Украјине након војног преврата: Бизнис рај за сурогат мајке (119 породица, тражи 125 беба)

Десетине родитеља из земаља Европске уније нијесу могли видјети своје бебе које су им родиле сурогат мајке у Украјини, јер им због ограничења путовања услијед пандемије Ковида-19 није био допуштен улазак у земљу.

петак, 12 јуна, 2020 / 04:58

Досад је 119 породица затражило дозволу за улазак у земљу како би дошло по 125 беба, рекла је у Кијеву парламентарна повјереница за људска права Људмила Денисова.

"Осамдесет и осам породица већ је добило посебну дозволу, а 31 већ је у Украјини", додала је.

Страним држављанима је од средине марта забрањен улазак у земљу због мјера уведених ради сузбијања коронавируса. Обустављени су регуларни међународни летови, који би требали поновно кренути 15. јуна.

Пружатељ сурогат услуге у земљи објавио је у мају видео у којем објашњава тешку ситуацију новорођенчади у Украјини.

Компанија је у вишејезичном видеу позвала родитеље да изврше притисак на Украјину преко својих влада.

Родитељи су из Њемачке, Аустрије и Шпаније, неки су из Аргентине, а велики број их је из Кине.

Бивша совјетска република је због својих либералних закона један од центара за потпомогнуту оплодњу и сурогатство у Европи.