Улазак Хрватске у ЕУ: Долазе сви драги сусједи, а надају се да ће и Николић

Предсједник Хрватске Иво Јосиповић изјавио је да је на прославу уласка Хрватске у ЕУ позвана и самопроглашена држава Косово, те да се нада да ће доћи сви, па и предсједник Србије Томислав Николић. "Сви сусједи и предсједници, укључујући Николића, су добродошли, а они који ће доћи и учествовати на том великом догађају имаће, сигуран сам, […]

субота, 15 јуна, 2013 / 21:28

Предсједник Хрватске Иво Јосиповић изјавио је да је на прославу уласка Хрватске у ЕУ позвана и самопроглашена држава Косово, те да се нада да ће доћи сви, па и предсједник Србије Томислав Николић.

"Сви сусједи и предсједници, укључујући Николића, су добродошли, а они који ће доћи и учествовати на том великом догађају имаће, сигуран сам, велико задовољство", рекао је Јосиповић, коментаришући Николићеву изјаву у вези с доласком на прославу у Загреб.

Николић је потврдио прије два дана да ће сигурно бити на свечаности у Загребу поводом пријема Хрватске у ЕУ, али да би то могло бити спријечено једино одлуком Хрватске да увриједи Србију представљањем и учешћем Косова као државе.

Коментаришући "Агрокорово" преузимање словеначког "Меркатора", Јосиповић је оцијенио да је ово велики пословни подухват у духу великог европског тржишта и да ће ојачати односе Хрватске и Словеније, преносе хрватски медији.

"Мислим да је ово врло јасна порука и да је добра будућност заједничке компаније", рекао је Јосиповић на отварању Информативног сајма земаља чланица ЕУ у Ријеци.

Он је истакао да ће производи из Хрватске налазити више мјеста на полицама у Словенији, а "врло вјероватно и обрнуто".0 КОМЕНТАРА

 1. Гробар је у 10 година отишао из екстремне деснице- у екстремни пролив.. 🙂

 2. Тако они раде са својим бизнисменима. Свака им част. Умјесто да наше приведемо правди усмјеравајући их да служе држави и помажући им да се прошире по региону, како ради свака нормална држава, ми притварамо, стичемо политичке поене. Зато пропадамо, убрзано. И треба.

  Веома циничан Јосиповић. Може му се.

 3. anja banja luka, 16.06.2013. 00:16:59

  Ања, јуче сам био на свадби поред луке Београд, људи кажу да је то неопјевани криминал који се ту десио у вријеме жутих, нешто горе и од турске окупације у средњем вијеку, најпожељнија ствар је хапшење тих бандита из периода жутачке владавине!

 4. Шта су овде Хрвати требали да ураде?
  Да не позову Косово које су признали?Због Србије?Ово је Николићев класичан ауто-гол.Нико није могао бити тако наиван да поверује да ће на тако условљеном доласку РХ одиграти другачије.

  По мени,очигледно је да Николић није хтео да иде на овај догађај.Кад је то већ тако,највећи одјек,најкориснија ствар коју је могао да уради јесте да не оде,рецимо,због тога што РХ није испунила обавезе према избеглим Србима или што не допушта ћирилицу.Дакле,конкретне ствари које би одјекнуле у Бриселу.

 5. Рамштајн, слажем се да је тамо било свашта, али ја нисам за хапшење под сваку цијену. Симпатизер сам ДСС- а, то је надам се свима јасно. Али немам ништа против хапшења бивших министара, под условом да то није политички обрачун. Ипак, од Мишковића у затвору, тачније у притвору, јер сам сигурна да ће се он на крају извући и да ће још да добије одштету, Србија нема ништа. Озбиљне државе су своје тајкуне искористиле, натјерале их да се врате у легалне оквире, и сада их користе за интересе народа и дрежаве. Тако је требала и Србија. Али, привлачнији су били краткорочни политички поени од којих на крају нико неће имати користи. Упропастиће се Делта, ућиће хрватски и словеначки… капитал на велика врата, до сада је такође био присутан.

  Што се Николића тиче, слажем се са Бигијем. Сигурно да му се није ишло, нема ни потребе да иде јер нема ни користи од тога, али је требао да свој недолазак оправда овим што је наведено – непоштовање обавеза, невраћање имовине и станарских права, ћирилица и положај Срба. На крају, све ово наводе и неке организације за људска права чији извјештаји се код нас слабо користе или тачније уопште не користе.

 6. Одјеба их тета Ангела!

  Тета Ангела је добила шта је хтела(Јадран), и сад одјебаус.:D

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *