Украо оружје из станице: Шта би сад наши Невладинићи рекли о полицији Новог Зеланда?

Провалник је украо 11 комада наоружања из полицијске станице на Новом Зеланду од којих су неки предати након терористичких напада на Крајстчерч, саопштила је данас полиција.

петак, 26 априла, 2019 / 12:07

Полиција трага за осумњиченим који је побјегао када га је примијетио полицајац у станици у Палмерстону на новозеландском Сјеверном острву.

"Нестало је 11 комада наоружања који су били у изложбеном дијелу станице. Морам да појасним да то није службено наоружање већ разне врсте оружја предатих ради изложбе или уништења", изјавила је полицијски званичник Сара Стјуарт.

Власници наоружања из разних крајева Новог Зеланда предају оружје полицији након што су власти пооштрили регулативе према којим је забрањено држати борбено наружање и опрему након напада на џамије у Крајстчерчу гдје је убијено 50 људи.

Становници Новог Зеланда имају временски рок до 30. септембра да предају оружје локалној станици.2 КОМЕНТАРА

 1. Јутрос сједим у једном сарајевском кафићу и слушам локалног мудрова како на лошем енглеском објашњава неком Ирцу да су за напад на Цејлону криви Срби.

  Прича иде овако:

  Инспирисан Караџићем екстремиста је побио муслимане на Новом Зеланду, а онда су се муслимани осветили на Цејлону.
  Да није било Зеланда муслимани не би имали разлога за освету, а Зеланд се такође не би десио да Таранта нису инспирисали Срби.

  Тако чаршијанер гради суживот са Србина.

 2. Видим ја Симо се не јавља, кад оно он отишао у Сарајево на припреме.

  Видиш, док ти са фурунџијама и загонџијама договараш парадање у Сарајеву, овамо ће ти изгледа зелени неке „твоје“ напарадати.