Украјински парламентарци се потукли због руског језика

Велика туча избила је данас у украјинском парламенту због закона којим се даје право коришћења руског језика у судовима, болницама и другим институцијама у регионима Украјине гдје се говори тај језик. Један посланик из редова опозиције задобио је ударац у главу и крвавог лица пребачен је у болницу. Tуча је избила између посланика прозападне опозиције […]

петак, мај 25, 2012 / 12:09

Велика туча избила је данас у украјинском парламенту због закона којим се даје право коришћења руског језика у судовима, болницама и другим институцијама у регионима Украјине гдје се говори тај језик.

Један посланик из редова опозиције задобио је ударац у главу и крвавог лица пребачен је у болницу.

Tуча је избила између посланика прозападне опозиције која жели да извуче Украјину из "сијенке" Русије и посланика из странке украјинског предсједника Виктора Јануковича који има највећу подршку становништва руског говорног подручја на истоку земље, наводи АП.

Украјинска опозиција затражила је да се спроведе истрага о данашњој тучи у парламенту.
Америчка агенција наводи да се у украјинском парламенту често дешавају туче и подсјећа на жестоку тучу у децембру 2010. године када је најмање шест посланика завршило у болници.

Украјина је дубоко подијељена на, с једне стране, источно, руско говорно подручје и јужни дио земље који заговарају блиске везе са Москвом и с друге стране, западни дио земље који жели да се Украјина прикључи Западу.0 КОМЕНТАРА

  1. Када ће се код нас појавити људине у парламенту да се потуку, замисли фајт измеђе Вукоте и Мазалице, ја тебе гуслама ти мене гитаром.. Или између Бореновића и Гостића.. Радојичића и био кога. Ко је најјачи у нашој Скупштини за потући се? Мој тип је из СДС-а Коле васић, СНСД Таминџија из социјалиста нико, од министара Коцко..

  2. Ko ima veću glavu Duša ili Mica? Ko je ružniji? Ko je lošiji političar? Koga je zeznuo Bobar, a koga Zgradoljub? Pratite u novim epizodama na Frontal RS.. Da li se Dodik zaljubio u Špirića? Sanja li Radojičić Radišića? Sve to u prilogu petkom u dnevnim novimama Kurir, sve o turskim sapunicama u kojima glume ovdašnji glumci.. Radi se rimejk Štefice Cvek u raljama žiota, glavan uloga ide Dodiku umjesto ostarjelog Bate, isti je karakter puno priča, ali ništa ne radi, daj mu žvaku, ne može da jebe bez ne, daj mu pasulja ne može da jebe gladan, daj mu cigaru, e onda kada se naobećava i pojede sve u kući, ode zato što može banuti tetka iz EU, ovaj iz Bosanske Krupe..

Оставите одговор