21:03 Пламен зажган - почеле 32. љетне олимпијске игре у Токију21:00 Србија избацила листу земаља из којих се може ући са потврдом о вакцинацији + 70.000 евра за злато у Токију20:10 Кремљ против ОХР: Инцидент јасно потврђује потребу укидања страног старатељства20:06 Нисмо се тако договорили: Талибани се буне што их Американци бомбардују19:47 Ово се зове чојство и јунаштво: Милан Благојевић због Инцковог наметања закона поднио оставку на судијску функцију15:47 Суверениста Џафи поздравља одлуку страног тутора, а у саопштењу уз "геноцид" уопште не помиње Сребреницу15:41 ПДП: "Инцкова одлука изазват ће додатне тензије и бити кориштена за политичке обрачуне"15:35 Шаровић: Штета што у СБ УН није прошла иницијатива Кине и Русије за укидање ОХР15:19 УС позива на заједничку реакцију свих странака из Српске против Инцка15:12 Ђокић: Инцко се требао бавити извјештајем независне комисије

Уколико Британија изађе из ЕУ без споразума – слиједи јој рецесија

Велика Британија ће ући у рецесију у случају да изађе из Европске уније без договора, саопштила је британска Канцеларија за буџетску одговорност (ОБР).

петак, 19 јула, 2019 / 08:10

"Велика Британија ће ући у рецесију у четвртом тромјесечју 2019. године, која ће трајати годину дана. БДП ће пасти 2,1 одсто", наводи се у извјештају Канцеларије који је данас објављен.

Британска фунта ће изгубити 10 одсто вриједности одмах по изласку, 31. октобра, уколико он буде без договора, навела је канцеларија.

Како се наводи, повећана несигурност и смањено повјерење одвратиће инвестиције, а више трговинске баријере са ЕУ оптеретиће извоз.

Британија треба да напусти ЕУ 31. октобра, али је Парламент одбацио споразум о разлазу са европским блоком. Борис Џонсон и Џереми Хант, два кандидата за новог премијера умјесто Терезе Меј, рекли су да ће изаћи из ЕУ и без споразума, ако европски блок не буде желио поново да преговара о том документу.