Укинуте ослобађајуће пресуде у случају Медицинска електроника

Посебно одјељење Врховног суда Републике Српске укинуло је ослобађајуће пресуде Милету Радишићу, власнику фирме ‘Гранд Трејд’ из Бае Луке и осталим оптуженима за милионске злоупотребе у случају ‘Медицинска електроника’ (МЕ), потврђено је данас ‘Независним’ у овом суду. Осим Радишића, иначе највећег акционара МЕ у првостепеном поступку бањолучки Окружни суд је ослободио Жељка Каталину бившег директора […]

уторак, октобар 9, 2012 / 14:37

Посебно одјељење Врховног суда Републике Српске укинуло је ослобађајуће пресуде Милету Радишићу, власнику фирме ‘Гранд Трејд’ из Бае Луке и осталим оптуженима за милионске злоупотребе у случају ‘Медицинска електроника’ (МЕ), потврђено је данас ‘Независним’ у овом суду.

Осим Радишића, иначе највећег акционара МЕ у првостепеном поступку бањолучки Окружни суд је ослободио Жељка Каталину бившег директора МЕ и Драгана Церовца бившег члана Надзорног одбора МЕ и радника Инвестиционо развојне банке (ИРБ) РС, а које је Специјално тужилаштво РС теретило за манипулацију цијенама акција МЕ и штету од 1,3 милиона марака причињену РС.

Судско Вијеће Врховног суда РС је образложило да је ослобађајућа пресуда укинута због погрешно утврђеног чињеничног стања, те битних повреда Закона о кривичном поступку РС.
Занимљиво је да је случај враћен у надлежност Весне Станковић Ћосовић, судије Посебног одјељења Окружног суда Бања Лука, која је у октобру прошле године и изрекла ослобађајуће пресуде Радишићу и осталима.

Подјсетимо, Станковић Ћосовићева је у образложењу ослобађајуће између осталог, посебно истакла да Радишић не само да није био крив, већ је у читавом случају поступао са пажњом доброг домаћина.0 КОМЕНТАРА

 1. hahhahahaa,
  kakva farsa, je li ovo Vožd pokusava da se dodvori narodu,
  presuda jeste ukinuta, od strane suda kojeg je Vožd postavio, sa odlukom da se kumić brani sa slobode, jer novo rjesenje o oslobadjajucoj presudi bez prava na zalbu stoji u fijoci. Na kojoj je Voždov dao amin. Samo treba malo medijske pompe.
  i to je sve….

 2. Измјењени Закон о кривичном поступку, већ даје неке резултате. За оне којима није познато, постоји укидање првостепене пресуде и враћање на поновно суђење, првостепеном суду, једном. До сада су другостепени судови често потврђивали првостепене пресуде и кад за то није било основа, јер им се није отварао претрес, пред другостепеним судом.
  У пракси је било на жалост, доста таквих случајева, (примјер Гарић из Добоја).

 3. Mislim da je MB78 pogodio u sridu. Firci posto-poto hoce da se izvuce iz septicke. Zar mislite da bi ikakav sud smio da donese odluku koja nije po njegovoj zapovijesti. Pustio je kuma niz vodu… Trazi on glavi mjesta. Koferi spakovani samo ga niko ne prima. Jedini zlaz mu je hacijenda Vucja jama.

 4. I šta će biti sa banjalučkim city-jem sada kad ovaj opet bude iza rešetaka, hoće rupa zjapiti ispunjena vodom postati dom komarcima ili će je uredno zatrpati i napraviti tematski park o borbi banjalučana za dobrobit te površine?

 5. a mozda su sudovi promjenom na izborima osjetili da imaju vise samostalnosti, slobode i nezavisnosti u svom radu?

  jer je cinjenica da rijec Milorada Dodika vise nema takvu silinu kao kada je imao apsolutnu vlast.

  sve je vise onih koji ce se suprotstavljati, svako naravno iz svog interesa.

 6. “ Pa Mile sta ti je to trebalo? Ne znam ja nista, meni su rekli sta treba da uradim i da ce se malo dici prasine ali da ce se na kraju sve dobro po mene zavrsiti.I eto sada cekam da se sve zavrsi…“

 7. Таман су озидали подземне гараже и дошли до површине. Сад лијепо све то поравнати, насути земљу, засадити траву, направити парк и улаз у подземну гаражу, и то је то.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *