Укида се линија Бар – Бари: Свети Стефан 2 не може више да плови

Редовна и једина поморска линија између Црне Горе и Италије, Бар – Бари – Бар, биће укинута 3. децембра, након 51 годину, сазнају Вечерње новости.

уторак, октобар 11, 2016 / 11:57

Редовна и једина поморска линија између Црне Горе и Италије, Бар – Бари – Бар, биће укинута 3. децембра, након 51 годину, сазнају Вечерње новости.

Kласификационо друштво, Биро Веритас, оказало је класу за путнички брод Свети Стефан 2, стар 43 године, који саобраћа на тој линији.

Класа је важила до 3. децембра 2018. године, али због неадекватних ремонта брод више не задовољава техничке услове за пловидбу.

“Брод Свети Стефан може да плови до 3. децембра, а након тога редовна поморска веза Црне Горе и Италије биће прекинута након 51 годину”, пише лист.

Компанија Барска пловидба реализује линију Бар – Бари – Бар, а након заустављања Светог Стефана 2 око 80 црногорских помораца остаје без посла.

Да је линија на ‘издисају’ упозоравали су претходних година представници мањинских акционара Барске пловидбе. На сједницама Скупштине акционара те компаније се више пута наводило да је неопходно купити други путнички брод.

Председник Одбора директора, Војо Бојовић, на питања новинара о стању у Барској пловидби и евентуалној замјени брода казао је да ће дати одговоре у писаној форми. Извршни директор Барске пловидбе, Мило Пауновић, није одговарао на позиве новинара.

Представник мањинских акционара, Томислав Марколовић, саопштио је да је посљедњих неколико година указивао на неопходност налажења решења за куповину другог путничког брода, јер Свети Стефан 2 не може да задовољи поморске стандарде.

“У Барској пловидби се послије 50 година спрема затварање линије за Италију, јер брод Свети Стефан више не може продужити класу, а замјене нема. После више од 50 година остаје се без конекције са Европом”, рекао је Марколовић.

Држава је већински власник Барске пловидбе 51 одсто капитала.
Линија Бар–Бари-Бар је основана 18. јуна 1965.године. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *