Указала се Богородица у Требовљанима

Више стотина мјештана Требовљана и сусједних градишких села посјетили су јуче и данас шуму Даринке Стојаковић на брду које се зове Љутава, да би се увјерили да се на дрвету заиста указала слика Богородице. Стојаковићева каже да се Богородични лик на дрвету појавио у четвртак на православни празник Блага Марија. "Када се боље загледам, заиста […]

петак, 5 августа, 2011 / 21:34

Више стотина мјештана Требовљана и сусједних градишких села посјетили су јуче и данас шуму Даринке Стојаковић на брду које се зове Љутава, да би се увјерили да се на дрвету заиста указала слика Богородице.

Стојаковићева каже да се Богородични лик на дрвету појавио у четвртак на православни празник Блага Марија.

"Када се боље загледам, заиста видим Богородицу. Вјерујем да је то добар знак. Занимљиво је да се једном човјеку који је сјекао дрва у овој шуми, моторка угасила кад је намјеравао да посјече управо овај граб", прича Стојаковићева.

Међу бројим мјештанима који посјећују ово мјесто на обронцима планине Просара је и Никола Вукота из Требовљана.

"Воћар сам и добро се разумијем у дрвеће. Знам да је овај лик настао од лишаја, који је формирао заиста прелијепу слику. Чим су чули, људи су похрлили на ово мјесто. Драго нам је што се Богородица указала управо у нашем мјесту", каже Вукота.

Према његовим ријечима, на брду на коме се указао лик Богородице, те на сусједним брдима прије Другог свјетског рата биле су густе насељене куће.

Већина људи из овог краја побиле су усташе, а њиве и дворишта су обрасле дрвећем. Зато међу људима, који већ два дана посјећују ово мјесто кружи прича да се лик Богородице појавио управо због српских жртава и угашених огњишта.

Поред граба са сликом Богородице људи се непрестано смјењују, палећи свијеће и остављајући босиљак. Сви до једнога су увјерени да заиста виде Богородичин лик, сматрајући то Божијим даром.