Уједињени региони Србије постају политичка партија

Уједињени региони Србије постаће јединствена политичка партија у Крагујевцу где ће бити одржана оснивачка скупштина. На оснивачкој скупштини биће формирана јединствена политичка партија УРС и разматран предлог статута и програма, најавио је УРС. На оснивачкој скупштини „говориће лидери УРС-а Млађан Динкић, Верољуб Стевановић, Бошко Ничић, Верица Калановић, Владан Васић, Сузана Грубјешић и други”, наводи се […]

недеља, 21 априла, 2013 / 10:28

Уједињени региони Србије постаће јединствена политичка партија у Крагујевцу где ће бити одржана оснивачка скупштина.

На оснивачкој скупштини биће формирана јединствена политичка партија УРС и разматран предлог статута и програма, најавио је УРС.

На оснивачкој скупштини „говориће лидери УРС-а Млађан Динкић, Верољуб Стевановић, Бошко Ничић, Верица Калановић, Владан Васић, Сузана Грубјешић и други”, наводи се у саопштењу.

Ничић је у четвртак најавио да ће УРС и као јединствена политичка партија наставити да се залаже за децентрализацију и регионализацију Србије и њен економски развој.

Он је навео да ће се УРС залагати за стварање новог и уређеног друштва и државе, по узору на најмодерније демократије у Европи, са крајњим циљем да постане модерно уређена држава регија.

Те регије, како је рекао Ничић, треба да се приближе и да нема разлика између њих као што је сада случај наводећи као пример разлике између Београда, Војводине, истока Србије и њеног југа.

Он је рекао да су Г17 плус, Заједно за Шумадију, Покрет Живим за Крајину и остали покрети и групе грађана, донијели одлуку о формирању јединствене политичке партије УРС.Оставите одговор