Уједињена Српска у Требињу: Од пете, постали смо трећа странка по снази

Културни центар у Требињу бијо је претјесан да прими све који су жељели присуствовати трибини Уједињене Српске, на којој је представљена политичка платформа Уједињене Српске и кандидати ове странке за оба нивоа власти.

среда, 21 септембра, 2022 / 21:39

Трибини су присуствовали др Ненад Стевандић, предсједник Уједињене Српске, Милан Ковач,
предсједник Регионалног и градског Одбора Уједињене Српске и носилац листе за народну скупштину Републике Српске испред Изборне јединице 9, кандидати Изборне јединице 9, кандидати за Парламент БиХ испред Изборне јединице 3, те чланови, симпатизери пријатељи и гости Уједињене Српске.

Уједињена Српска је кохезивни политички фактор у Републици српској, странка која мисли на сваког човјека, и без обзира на различита мишљена, сваки грађанин Републике Српске је значајан и сваки педаљ Српске је битан и тиме немамо право да калкулишемо" рекао је Мијат Шаровић, кандидат за парламентарну Скупштину БиХ испред Изборне јединице 3.

Милан Ковач, носилац листе за Народну скупштину РС испред Изборне јединице 9 је том приликом изјавио да је Уједињена Српска одавно већ спремна за пост изборни период.

"Ми смо већ припремили нацрт закона о забрани расплагања државним капиталом у јавним предузећима од стратешког интереса Републике Српске, јер вјерујемо да ћемо тако најбоље заштити ресурсе и равномјерно развијати сваки дио Републике Српске. Рјешења у области пољопривреде која већ постоје, морају бити подигнута на виши ниво, и у оквиру закона да дају бољу гаранцију за заштиту друштва и пољопривреде" закључује Ковач.

Ненад Стевандић, предсједник Уједињене Српске, очекује да ће поред једног сигурног мандата бити довољно гласова за компензацију у Народној и Парламентарној скупштини. У овом моменту по нашим процјенама имамо директне мандате у седам Изборних јединица, од чега у две Изборне јединице, Бањалука и Бирач очекујемо два мандата те један сигуран мандат у Парламентарној скупштини. Ти резултати су нам само повод да наставимо водити кампању на исти начин и да је довршимо на најбољи могући начин, а Уједињена Српска је са пете постала трећа најјача политичка партија".

Стевандић је нагласио да два коалициона партнера за инокосне функције имају предност у односу на опозиционе кандидате, с тим што разлика између господина Додика и
госпође Тривић није толико велика као између госпође Цвијановић и господина Шаровића. Он сматра да је предност ових кандидата осигурана подршком Уједињене Српске. "Рјешења која смо понудили у економском, друштвеном и привредном пољу препозната су од стране грађана, али ми сматрамо да увијек можемо боље", – закључује Стевандић.