Уједињена Српска (изборна јединица 7): Како би било да ми направимо коалцију са СДА, СДС и ДНС – рецимо у Бањој Луци?

Јуче је у Братунцу одржана сједница Главног одбора Уједињене Српске Изборне јединице 7 регије Бирач на којој се анализирала актуелна политичка ситуација, анализа изборних резултата локалних избора те су донесени заккључци по питању формирања коалиција и скупштинских већина оп градовима и општинама регије Бирач.

понедељак, 12 априла, 2021 / 09:47

На сједници је донесен закључак да је Уједињена Српска остварила одличан резултат у Изборној јединици седам, у свих седам општина (Зворник 3 одборника – 3508 гласова, Братунац 3 одборника – 1400 гласова, Сребреница 1 одборник – 461 глас, Осмаци 2 одборника – 308 гласова, Власеница 1 одборник – 350 гласова, Шековићи 1 одборник – 336 гласова, Милићи 1 одборник -167 гласова – Укупно 6530 гласова).

Константацијом да су Општински одбори СНСД-а у скоро свих седам општина направили коалицију са СДА, СДС-ом и ДНС-ом и тиме нарушили сопствене принципе и залагања, али и коалиционе договоре са већином странака, а посебно Уједињеном Српском на регији Бирач, поставља се питање:

Да ли је ово самовоља одређених локалних функционера СНСД-а или став врха странке, да им партнери буду СДА, СДС и ДНС, а у Сребреници се позива на Српско јединство?

Како би било да Уједињена Српска наруши коалициони договор и склопи нове скупштинске већине, као на примјер у Бања Луци, и свим осталим општинама гдје је скупштинска већина на ваги?

Ово не треба схватити погрешно или злонамјерно него као гаф локалних политичара који све раде у циљу личних интереса, а не у циљу Српког јединства које ће нам бити потребно за Опште изборе 2022. године.

Уједињена Српска неће правити никакве већине са странкама које руше Републику Српску (СДА) као ни са странкама које носе префикс " Српска" а руше јединство политичких партија у Републици Српској и воде ка издаји Српских националних интереса у БиХ.

Недопустиво је да се Уједињена Српска на овој регији понижава и да се пријети са СДА и Насером Орићем одборницима Уједињене Српске у Братунцу, а у Сребреници и остатку Српске тражи Српско јединство. С тога Регионални одбор Уједињене Српске изборне јединице седам регије Бирач тражи хитну сједницу Предсједништва Уједињене Српске, као и сједницу Главног одбора странке, како би се анализирале овакве појаве и самовоље свих коалиционих партнера које чине већину на нивоу Бих, Републике Српске, као и већине на локалним заједницама Републике Српске.

Регионални одбор Уједињене Српске изборне јединице седам 7 регије Бирач.