Уједињана српска писала Управном одбору Савјета за провођење мира (ПИК)

Поштоване екселенције, политички директори земаља чланица Управног одбора Савјета за провођење мира (ПИК), поштовани господине замјениче помоћника државног секретара Сједињених Америчких Држава, Метју Палмеру,

понедељак, 17 јуна, 2019 / 11:43

Обраћамо вам се поводом сједнице Управног одбора ПИК-а којa ће бити одржанa у Сарајеву у понедјељак 17.06. и у уторaк 18.06. Настојећи да препознамо интересе грађана Републике Српске и Босне и Херцеговине молимо вас да помогнете у рјешавању политичке кризе неформирања Савјета министара БиХ.

Ми, политичка странка Уједињена Српска, се сматрамо одговорним према својим бирачима али и према свим бирачима у Републици Српској и након сједнице Главног одбора Уједињене Српске која је одржана 16.06.2019. године донијели смо закључак да вам се обратимо у најбољој намјери.

Апелујемо на вас да помогнете да се поштује изборна воља грађана Републике Српске, који су изабрали власт у Републици Српској и своје представнике на нивоу БиХ. Прошло је већ осам мјесеци од избора али и даље поједини политичари из Сарајева блокирају процес формирања Савјета министара БиХ. Најбоље за све у Републици Српској и БиХ би било да се што прије прихвати мандатар за предсједавајућег Савјета министара БиХ, да се формирају министарства, да се покрене и рад у Парламентарној скупштини БиХ.
Молимо вас да свој утицај искористите на Жељка Комшића, Шефика

Џаферовића и Бакира Изетбеговића да испоштују основне постулате демократије и демократски одржаних избора, а то је имплементација изборних резултата без икаквог условљавања. Ми не желимо да се у Савјету министара БиХ још увијек налазе представници РС који су изгубили изборе на челу са Драганом Мектићем, Мирком Шаровићем и Игором Црнатком.

Политичке странке из Републике Српске инсистирају на поштовању резолуције о војној неутралности Народне скупштине Републике Српске. То је легитиман политички став о могућим будућим политичким процесима у складу са демократским начелима.

И опет наглашавамо, свако условљавање имплементације изборних резултата представља обесмишљавање саме демократије и избора уопште!

Морају се поштовати изборни резултати те се не могу подржати они који не поштују изборну вољу грађана. А управо резултат тренутне кризе представља уцјењивање једног дијела посланика у циљу обезбјеђења подршке за улазак Босне и Херцеговине у НАТО.
Чланство у НАТО-у, Евроазијској унији, Иницијативи "Један појас, један пут" или било којој организацији је ствар договора и компромиса који морају постићи новоизабрани представници из Републике Српске и Федерације БиХ.

Уједињена Српска је нова парламентарна странка, 80% наших чланова и руководилаца су млади људи, апелујемо у њихово име и у име свих младих у РС и БиХ да се прекине овај бесмисао условљања и да се коначно одвоји формирање СМ БиХ од осталих политичких процеса у будућности. Много је посла пред новим властима и на нивоу Републике Српскев и на нивоу БиХ као што је приближавање Европској унији, побољшање живота наших грађана, рјешавање мигрантске кризе и друго.

Главни одбор Уједињене Српске8 КОМЕНТАРА

 1. Не бих желио да ме неко из ових уједињених погрешно схвати, али морам да признам да је ово писаније на нивоу дјеце, ово чак није ни полтиканство.

  Иначе, сваки дан се показује колико су ЗЕЛЕНИ и Лазаревић потребни Српској, односно, колико је Додик погријешио прије пар година што није подржао авангардне ЗЕЛЕНЕ и њихову супер национално одговорну причу.

  Да је прије пар година, онда када је подржао Стевандића, Додик тада искрено подржао и мега јаку идеју, идеологију и програм ЗЕЛЕНИХ, као што је то урадио Орбан у Мађарској, САД би се друга прича причала у Српској и на нивоу дејтонске БиХ.

  П.С. Баш ме интересује да ли су Перо и остали савјетници савјетовали Додику да пита Орбана за резултат његове визионарске одлуке да помогне зелене Мађарске прије 5-6 година и уведе их у парламент.

  1. Ђе си Ниџо педерчино стара…
   Каже пјесма…

   Како ти више не досади?

 2. Шта да ми Симо досади?

  Да се борим како би тренутно једина нормална прича заживјела на дјелу?

  Шта треба, да не питам Додикове савјетнике да ли су му поменули да се око зелених консултује са прагматичним државником Орбаном?

  Да их питам да ли су му савјетовали да пита Орбана зашто поможе ЗЕЛЕНЕ у Мађарској, па онда да пита како зелени то њему и Мађарској вратише,па да пита да ли зелени донесоше милијарде евра, да ли урадише што обећаше, да ли данас јесу друга партија по снази у Мађарској баш због резултата рада?

  Шта да ми Симо досади, да доказујем како су зелена идеологија спас за нас и нашу дјецу, да доказујем како сав нормалан свијет цијени рад зелених, зато су нпр. тренутно зелени најпопуларнија партија у „пропалој“ Њемачкој.

  Зашто ја не бих нпр. питао Додика:

  “ Што ти Миле не урадиш оно што је урадио државник Орбан,зашто ти не помогнеш наше национално одговорне ЗЕЛЕНЕ СРПСКЕ, као што је то урадио велики Орбан помажући зелене Мађарске?“

  „Зашто Миле гријешиш, да ли што си тупаџија, или што те савјетују твоји кењци и кење?“

  „Зашто Миле нећеш да окренеш лист, да урадиш нешто што је толико једноставно и супер добро за све нас, зашто сунце ти јебем жарко?“

  1. Кад си већ навалио да рекнем.

   Питао је Додик Орбана о његовој сарадњи са маџарским зеленашима.
   Орбан му је рекао да треба сарађивати са еколозима, али да обавезно прије но што крене у ту сарадњу од вође зелених затражи љекарско увјерење о психичком здрављу.

   Ти кад то извадиш (акобогдо успијеш), пошаљи увјерење и ја ћу га доставити Додику.

   Баз тога џаба млатиш јајима по самару…

 3. Изгледа Симо да ви не видите далеко, мало је Додику било оно са прољећа прошле године, вријеме кад су му њихови и „његови“ напаковали улицу, улицу које никад не би било да искрено дадоше прилику ЗЕЛЕНИМ да покрену позитивну причу те 2016, на 2017 годину.

  Били сте се уљуљкали у биједи која је снашла опозицију кроз прелетаче, па се све окрену, немој заборавити да тек сад постоји критична маса, нема потребе да неко страда како би се покренула убитачна прича.

  Да је било памети,као што је изгледало да је било, бар те 2016 године, не би ви данас били заробљеници “ ваших стратешких партнера“, поготово оних који се у својим писменима препоручују вашим „пријатељима“, зар не?

  Правог стратешког партнера и јединог партнера који држи до ријечи је СНСД добио кроз споразум о сарадњи са ЗЕЛЕНИМ СРПСКЕ јуна 2016 године, споразум који је због ваших кокошара-кењаца, лопова и љубоморних кења остао после локалних избора мртво слово на папиру.

  Знаш,заслужили сте да вам вратимо, зајебали сте (не) намјерно најбољу и једину неукаљану причу у Српској.

  Нисте далеко од тога да организујем све што се може организовати против вас, једна ме ствар кочи у томе, ја сам у ову причу ушао због патриотизма.

  Значи кењац, ја сам супер национално одговоран човјек, морам бити 110% сигуран да кад исплетем мрежу у којој ћете се копрцати док се не подавите, односно, кад искористим све потенцијале ваших противника и непријатеља, па стратешки кренемо да вас газимо, да после свега ја као мозак операције не постанем корисни идиот, све на радост нових српских политичких кокошара,са једне стране и доказаних српских непријатеља са друге стране, тачка.

 4. Јасмине,

  шта год човјек да напише, или каже, постави као линк,или……..увијек ће се наћи неко говно да то протумачи као злу намјеру, наће се неки тупаџија као наш бин- Младен, да још једном лупи као кита по самару, биће и оних који схватају фабулу радње.

  Тако ће неко овај твој линк о Мехмедалији схватити у доброј намјери, неко као издају муслимана, неко да би ликовао, неко……………………..

  Ја овдје шаљем поруке као Никола Лазаревић, предсједник авангардне зелене партије, за разлику од разних непознатих људи- никова, оних који на Фронталу пишу у доброј намјери, ботују, спинују…………………………..

  Значи, ново је вријеме, ЗАТО ЈА И ШАЉЕМ ДОДИКУ и осталим српаским полтичарима поруке кроз моје пређашне коментаре.

  Данас српски политичар треба нудити рјешења и снажно дјеловати, за такву причу требају људи са визијом, образом, памећу ,мудима и доказаном толеранцијом према другим.

  Политика ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ јесте политика чистих рачуна у БиХ и регији, то је авангардна и неукаљана прича, односно политика базирана на поштовању других и другачијих, схватању данашње ситуације у свијету, регији и БиХ, нашим заједничким искуствима из прошлости, све са јасним правцима дјеловања у наредним деценијама.

  Та политика чистих рачуна, све вођена од српских визионара и патриота доказаних на дјелу значи сигуран опстанак српског народа на овим просторима, односно овјеру српске државности за 21 вијек,све кроз Републику Српску као конфедералну чланицу БиХ, или као самосталну државу.

  Да би се то постигло, један од кључних услова јесте искрен договор српског и муслиманског народа.

  Ја животом гарантујем да муслимански и хрватски народ, као и остали, са овако национално одговорним српским политичарима и овом национално одговорном српском политиком могу наћи заједнички језик, све да свима у дејтонској БиХ буде потаман, да странцима таква прича не смета, односно, да уведемо ред, повратимо народу повјерење у њихове представнике и ухватимо посла – узнуђене ПРВЕ ПРАВЕ ПОСЛЕРАТНЕ ОБНОВЕ, тачка.