УИО: Тужићемо Пандуревићеву

Због неистина, паушалних изјава и непровјерених информација изношених у јавност од стране посланика у Парламентарној скупштини Босне и Херцеговине Александре Пандуревић, којима се нарушава углед Управе за индиректно опорезивање у циљу заштите дигнитета ове институције обавјештавамо јавност да ће ова Управа на челу са директором др. Миром Џакулом поднијети тужбу надлежном суду против именоване, саопштено […]

уторак, март 10, 2015 / 21:10

Због неистина, паушалних изјава и непровјерених информација изношених у јавност од стране посланика у Парламентарној скупштини Босне и Херцеговине Александре Пандуревић, којима се нарушава углед Управе за индиректно опорезивање у циљу заштите дигнитета ове институције обавјештавамо јавност да ће ова Управа на челу са директором др. Миром Џакулом поднијети тужбу надлежном суду против именоване, саопштено је из УИО БиХ.

Александра Пандуревић је изјавила да је "очигледно да је раније успостављена пљачка преко УИО и након одласка Кемала Чаушевића настављена. Актери су исти, само се промијенио директор“, која је објављена у медијма 09. и 10. 03. 2015. године у контексту приче о изградњи новог граничног прелаза Градишка.

Оваквим нетачним информисањем јавности жели се дискредитовати углед Управе и минимизирати њезин рад кроз представљање ове Управе као криминогене институције. Смишљеним кориштењем УИО у сврху свакодневних политичких сукоба између припадника различитих политичких партија, као и за личну промоцију посланика наносе се несагледиве штетне посљедице и нарушава углед УИО и њених запослених што за посљедицу може имати негативан утицај на резултате рада УИО.

Ради потпуног и тачног информисања јавности указујемо да је све до сада проведене радње у вези са изградњом граничног прелаза Градишка УИО предузимала у складу са Одлуком Савјета министара БиХ о вишегодишњим капиталним улагањима за период 2012.-2017.година. По овом основу у 2012. години за изградњу граничног прелаза Градишка одобрено је укупно 9,2 мил КМ, у 2015. години додадтних 5 милиона КМ, у 2016. години такође 5 милиона КМ и у 2017. години 5,8 милиона КМ. Одобрена средства се усвајају у оквиру бужета УИО за године на које се односе и иста пролазе кроз парламентарну процедуру. С обзиром на обавезу реализовања одобрених буџетских средстава као и надлежност УИО за изградњу и одржавање граничних прелаза у складу са Законом о јавним набавкама проведен је поступак за провођење прве фазе за изградњу граничног прелаза Градишка и изабран најповољнији понуђач.

Истичемо да је УИО у свим до сада проведеним активностима поступала у складу са законом утврђеном надлежноошћу и одлуком Савјета министара БиХ, те су у овом случају напади усмјерени на УИО потпуно неосновани и тенденциозни из којих разлога ће ова Управа предузети радње за заштиту свог угледа пред надлежним правусудним институцијама.0 КОМЕНТАРА

 1. Чл. 4. Закона о заштити од клевете Републике Српске:

  2. Јавним органима није дозвољено да подносе тужбе за клевету. Јавни службеници могу да поднесу тужбу само у личном својству.

  Да ли је то власт кришом промијенила Закон или је Управа и службено престала бити јавни орган, а постала приватно предузеће? Или то власт опет напада опозицију новцем пореских обезника, само што се сад ни не труди да то сакрије?

  Можда Џакула не види потребу или не зна да чита Закон.

 2. Ко је био бољи шеф: Милан Јелић или Младен Босић?

  За Џаферовића вреди презумпција невиности,за ове не?

  Само део оног што дипломирани студент Факултета за услужни бизнис баљезга,а телелук гута.

 3. O , moj biger hekla, cas biger cas pleter, grdne muke ga more….
  Sef cega?

  Nekome je rat, nekome brat.
  Nekome zora, nekome ponoc.
  Nekom ljuto prija, a slatko ne prija.
  Jednima smrkava, drugima svanjiva.
  Sto se mene tice, Bosic koliko god ne valja, bolji je od Jelica u svakom pogledu.
  Jelic je bio lutka na koncu, pitao se koliko sam se i ja pitao. Madam Tiso figura.Predsjednik koji to nije bio.
  I, otkuda covjek s onim s kim je bio?

  Tamo gdje je bio,i s kim je bio , ne stanuje dobro.

 4. Da, pobijte, bigerpleteru, telaluk, da te ne salju da branis onoga kojeg niko ne moze da odbrani.

  Imate u papcima zakone, sud i tuzilastvo, policiju, …sve instrumente, pobijte telaluk.
  Bijeda kojom ubijate telaluk, kako zovete one koji se usude da misle, nekako djeluje sporije, ubija ne brzo kako biste zeljeli, pa morate da iznosite na aukciju zapise da isplatite ono sto zovete penzijama i invalidninama.

  Usput dva pitanja

  – sto rudonja ne kupi koji zapis? Sta je za njega to, vise ja za penzionera litar mlijeka.

  – KO JE UBIO MILANA VUKELICA?

Оставите одговор