Ухваћен новосадски „Фирер“

ТРСТ – Полиција у Трсту ухапсила је Горана Давидовића (34), вођу организације Национални строј на основу захтјева за екстрадицију који су упутиле власти у Србији, јавила је италијанска новинска агенција Анса. Полиција је, приликом претреса, у стану у којем је Давидовић боравио у Трсту заплијенила више предмета и већу количину материјала.  Хапшење је извршено на […]

субота, април 18, 2009 / 09:54

ТРСТ – Полиција у Трсту ухапсила је Горана Давидовића (34), вођу организације Национални строј на основу захтјева за екстрадицију који су упутиле власти у Србији, јавила је италијанска новинска агенција Анса.

Полиција је, приликом претреса, у стану у којем је Давидовић боравио у Трсту заплијенила више предмета и већу количину материјала. 

Хапшење је извршено на основу захтјева за изручење Давидовића, а послије серије провјера и истражних радњи полиције и канцеларије за имигранте у Трсту, пренијела је агенција Анса.

Полиција је приликом претреса стана заплијенила неколико застава, стотинак мајица са натписима и симболима екстремне деснице, лаптоп компјутер, као и неколико ЦД-а и флопија који су, како преноси агенција, сада предмет истраге.

Давидовић је осуђен за изазивање националне, расне и вјерске мржње и нетрпељивости, када је крајем 2005. године са групом неонациста упао на антифашистичку трибину Филозофског факултета у Новом Саду, гдје су вербално и физички напали учеснике.

Општински суд у Новом Саду издао је пре 24. марта ове године потјерницу за Давидовићем, након што се осуђеник није јавио на одслужење казне у Казнено-поправни завод Сомбор.

Министарство правде Србије упутило је Министарству правде Италије захтјев за изручење Давидовића, познатијег као „Фирер", на основу информација Општинског суда у Новом Саду да се он крије у Италији.

Италијанска амбасада потврдила је недавно да је Давидовићу издала визу, коју је затражио у августу прошле године ради спајања породице, с обзиром да је његова супруга Александра Бикић трајно настањена у Италији и посједује уредну боравишну дозволу.

Давидовић је 15. априла у изјави за радио Слободна Европа рекао да се налази у Трсту, гдје му живи супруга и да очекује да ће ту и остати јер, према његовим ријечима, „легално живи у Трсту, са италијанском личном картом".Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *