Ухапшено пет лица под сумњом да су терористи

Британска полиција саопштила је данас да је пет лица ухапшено недалеко од нуклеарног постројења Селафилд на сјеверозападу Енглеске у оквиру закона о борби против тероризма. Хапшење је извршено након што је британски премијер Дејвид Камерон затражио од јавности да буде на опрезу због могуће одмазде након што су америчке специјалне снаге ликвидирале лидера Ал каиде […]

уторак, мај 3, 2011 / 19:16

Британска полиција саопштила је данас да је пет лица ухапшено недалеко од нуклеарног постројења Селафилд на сјеверозападу Енглеске у оквиру закона о борби против тероризма.

Хапшење је извршено након што је британски премијер Дејвид Камерон затражио од јавности да буде на опрезу због могуће одмазде након што су америчке специјалне снаге ликвидирале лидера Ал каиде Осаму бин Ладена у Пакистану.

Британска полиција је саопштила да је хапшење извршено јуче након што је извршен рутински преглед возила недалеко од постројења.

У саопштењу се наводи да сви ухапшени имају више од 20 година и да су из Лондона.

Хапшење је извршено у оквиру члана 41 противтерористичког закона, чиме је омогућено привођење осумњичених и њихово задржавање у притвору 48 часова без оптужбе. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *