Ухапшен Јоца Амстердам

БЕОГРАД – Сретену Јоцићу, познатијем као Јоца Амстердам, синоћ је ухапшен због сумње да је умијешан у убиство власника хрватског недељника "Национал", Иве Пуканића, а одређен му је 48-часовни притвор – преносе медији из Србије. Јоцић ће потом у законском року бити предат истражном судији. Полиција је синоћ, нешто прије 21.00 час завршила претрес куће […]

уторак, 28 априла, 2009 / 12:55

БЕОГРАД – Сретену Јоцићу, познатијем као Јоца Амстердам, синоћ је ухапшен због сумње да је умијешан у убиство власника хрватског недељника "Национал", Иве Пуканића, а одређен му је 48-часовни притвор – преносе медији из Србије.

Јоцић ће потом у законском року бити предат истражном судији.

Полиција је синоћ, нешто прије 21.00 час завршила претрес куће у Толстојевој улици, одакле је одвела Јоцића.

Информацију о хапшењу Јоцића потврдио је у Прагу и министар полиције, Ивица Дачић, који је додао да је у питању координирана акција Министраства унутрашњих послова (МУП) и специјалног тужилаштва за организовани криминал.

Директор полиције, Милорад Вељовић, рекао је да је у координисаној акцији МУП и Специјалног тужилаштва за организовани криминал ухапшен Сретен Јоцић, због наводне умјешаности у убиство Пуканића.

Вељовић је потврдио да Хрватска није тражила изручење Сретена Јоцића.

Јоцићев адвокат, Зденко Томановић, рекао је да је нешто пре 15 часова полиција његовом клијенту уручила позив за саслушање, након чега је почео претрес куће.

"Ако има везе с Хрватском, претпостављам да ће Тужилаштво, на гласину о евентуалном учесћу у догађајима у Хрватској покренути своју истрагу, јер не може бити изручен", каже Томановић.

Сретен Јоцић је ухапшен у кући Слободана Милошевића, коју је изнајмљивао. Претрес куће је трајао више од пет часова, а сво вријеме у Толстојевој улици је било неколико полицијских џипова.

Хапшење Јоцића услиједило је након што је један од свједока сарадника у истрази која се води поводом убиства Пуканића, у исказу хрватској полицији оптужио Јоцића да је наручио ово убиство.

Хрватски медији су раније писали да ће УСКОК, на основу исказа свједока покајника, за убиство Пуканића осумњичити или означити као наручиоца или организатора убиства, Сретена Јоцића и за њим расписати међународну потјерницу и одредити му притвор.

Иво Пуканић, власник "Национала", и директор маркетинга Нико Фрањић, убијени су у центру Загреба 23. октобра прошле године.Оставите одговор