Ухапшен извршни директор ИНА

Хрватска нафтна компанија "Ина" потврдила је да су у тој компанији проведене истражне радње у склопу кривичног поступка против главног извршног директора "Ине" Бојана Милковића, који је, према писању хрватских медија, данас ухапшен због примања мита док је био предсједник компаније ЦРОСЦО. "Ина" у саопштењу наводи да кривични поступак није повезан уз пословање компаније, као […]

петак, 25 марта, 2011 / 19:18

Хрватска нафтна компанија "Ина" потврдила је да су у тој компанији проведене истражне радње у склопу кривичног поступка против главног извршног директора "Ине" Бојана Милковића, који је, према писању хрватских медија, данас ухапшен због примања мита док је био предсједник компаније ЦРОСЦО.

"Ина" у саопштењу наводи да кривични поступак није повезан уз пословање компаније, као ни позицију Милковића као главног извршног директора "Ине", који је на то мјесто именован у јуну 2009. Нафтна компанија наводи такође да ће у потпуности сарађивати са надлежним органима и да ће обезбиједити све потребне информације.

"Надамо се да ће се у поступку доказати неоснованост навода против Милковића", саопштила је "Ина".

Портпарол хрватског МУП-а Крунослав Боровец није желио коментарисати овај случај већ је медије упутио на УСКОК у коме се такође није могла добити потврда о хапшењу Милковића.

ЦРОСЦО је интегрисана сервисна компанија за бушење и остале нафтне сервисе на копну и у подморју.