Ухапшен Фикрет Абдић, бабо и начелник Велике Кладуше

Припадници Федералне управе полиције прије ноколико минута ухапсили су Фикрета Абдића Бабу, Припадници Федералне управе полиције прије ноколико минута ухапсили су Фикрета Абдића Бабу, јављају федерални медији.

четвртак, 18 јуна, 2020 / 17:19

Он је како је потврдио извор близак Авазу ухапшен због сумње на злоупотребу положаја и коруптивних радњи.

Јутрос су инспектори претресли Удружење „Агрокомерц“ одакле су изузели одређену документацију.

Ријеч је о акцији кодног назива „Мрежа“ која је смјерена је против више запосленика Опшзине због сумње у злоупотребу положаја, објавио је Кликс.

Раније је из Тужилаштва УСК потврђено да се ради о сумњи у злоупотребу положаја и повреду равноправности у обављању привредне дјелатности. Акција је осим у згради ппштине, спроведена и на још неколико локација у Великој Кладуши.

Прије неколико дана потврђена је оптужница Тужилаштва Унско-санског кантона против Едине Абдић Плехо из Велике Кладуше због кривичног дјела одузимање или уништење службеног печата или службених списа.

Она је одборник Лабуристичке странке у Скупштини Унско-санског кантона и кћерка је начелника Фикрета Абдића.

Фикрет Абдић је побиједио на локалним изборима 2016. године као кандидат Лабуристичке Странке БиХ за начелника општине Велика Кладуша. Абдић је познат као лидер пријератног привредног гиганта “Агрокомерц“ и по истоименој афери која је затресла бившу Југославију непосредно прије рата.

На првим вишестраначким Изборима у БиХ, одржаним 1990. године, изабран је у Предсједништво БиХ. Абдић је током рата прогласио Аутономну покрајину Западна Босна чији је био предсједник и која је била у рату са тзв. Армијом БиХ под командом Алије Изетбеговића.

Хрватска је Абдића осудила на 15 година затвора, на основу оптужнице Тужилаштва БиХ, као држављанину Републике Хрватске и Босне и Херцеговине, а на темељу споразума између двије државе о правној помоћи. Проглашен је кривим због успостављања такозване Аутономне покрајине Западна Босна, „што је у супротности са Уставом БиХ, и зато што је као врховни командант такозване народне одбране одговоран за отварање логора и прихватних центара.“

У БиХ се вратио 2012. године.1 КОМЕНТАР

  1. Covjek koji je stvorio Agrokomerc je ekonomski madjionicar kojega krasi jos nekoliko organizaciono,ljudski enormni kapacitet.Citao,pratio i njegovu cokoladicu od 100gr jeo u JNA daleke 1989g.Zivim na zapadu odavno gde imam mogucnosti da se hranim samo cokoladom ako zazelim ….ali onoj Agrokomercovoj cokoladici iz JNA dajem cistu 10-ku a tu ocjenu cokolade mogu da dadnem samo jos 2-3 cokolade marke Nestle…Sta reci?Reci cu samo 1 i to da je Alija I.zlocinac kojega muslimani nikada takvog zlotvora nece imati….a eto i njegov sin Bakir nastavlja ocevo zlodjelo uz svekoliku pomoc znamo kojih zapadnih sponzor zlosila.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *