Ухапшен бивши министар енергетике Републике Српске

БАЊА ЛУКА – Бивши министар привреде и енергетике Милан Богичевић ухапшен је у Зворнику по налогу специјалног тужилаштва Републике Српске. Хапшење Богичевића извели су припадници Специјалне јединице МУП РС, који су у Зворнику претресли његов стан, као и пословни просотор у његовом власништву. Према тврдњама овдашњих медија, Богичевић се доводи у везу са незаконитим радњама […]

среда, 27 маја, 2009 / 14:40

БАЊА ЛУКА – Бивши министар привреде и енергетике Милан Богичевић ухапшен је у Зворнику по налогу специјалног тужилаштва Републике Српске.

Хапшење Богичевића извели су припадници Специјалне јединице МУП РС, који су у Зворнику претресли његов стан, као и пословни просотор у његовом власништву.

Према тврдњама овдашњих медија, Богичевић се доводи у везу са незаконитим радњама у рафинерији нафте у Боснаксом Броду у вријеме када је обављао функцију министра у влади тадашњег премијера Драгана Микеревића.

Богичевић је један од 59 званицнцика које је 2004. године смијенио бивши високи представник у БиХ Педи Ешдаун, али му је послије извјесног времена укинута забрана политичког дјеловања.

Прије двије године искључен је из СДС и тренутно је политички ангажован у Демократској партији, коју је недавно формирао бивши предсjедник Српске Драган Чавић.Оставите одговор