Угљевички ПДП прешао у СНСД

Сви одборници ПДП у Угљевику прешли су у одборнички клуб СНСД који сада, са осам чланова, као најјачи клуб у локалном парламенту има намјеру да ускоро преузме власт у Угљевику, изјавио је данас предсједник ОО СНСД Слободан Софић. Потписивањем овог споразума посланик из Угљевика у Народној скупштини Републике Српске из ПДП-а Божо Џувелековић ће у […]

среда, фебруар 23, 2011 / 15:41

Сви одборници ПДП у Угљевику прешли су у одборнички клуб СНСД који сада, са осам чланова, као најјачи клуб у локалном парламенту има намјеру да ускоро преузме власт у Угљевику, изјавио је данас предсједник ОО СНСД Слободан Софић.

Потписивањем овог споразума посланик из Угљевика у Народној скупштини Републике Српске из ПДП-а Божо Џувелековић ће у наредном периоду дјеловати као самостални посланик у оквиру Клуба посланика СНСД-а. Други посланик из ове локалне заједнице је Светозар Јовановић из СНСД-а.

Ново руководство ПДП у Угљевику биће бирано 27. фебруара, а повјереник странке је Игор Црнадак, речено је у канцеларији ОО ПДП Угљевик.

Циљ спајања и преласка руководства, органа управљања и чланства ПДП-а у СНСД је, како објашњава Софић, дугогодишња добра сарадња одборника СНСД и ПДП и њихово заједничко незадовољство радом општинске власти коју чини већински СДС.

"Намјеравамо да заједничким снагама обезбиједимо бољи живот грађанима Угљевика, бољим управљањем на локалном нивоу и бољом везом са владом Српске, преко ње и са фондовима ЕУ", рекао је Софић.

Према његовим ријечима, приоритетни задаци су отварање радних мјеста заживљавањем индустријске зоне, топлификација општине и изградња пречистача за канализацију.

"Свјесни неповратно изгубљених шанси, промашених инвестиција, лошег економског, социјалног, културног, спортског стања, катастрофално лошег односа према младима и низа других поражавајућих елемената у општини Угљевик до које су нас довеле локалне власти у посљедњих десетак година њихове владавине, морамо ставити опште интересе свих грађана Угљевика испред партијских и личних интереса и заједничким, удруженим снагама људи који знају, могу и хоће нашу општину извући из заиста тешке ситуације у којој се налази", наводи се у споразуму о преласку одборника ПДП у СНСД.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *