Угљанин тотално пролупао и изрекао неопростиве увреде

Српска полиција и правосуђе у Санџаку су фашистички пијуни, пијуни оног дијела српског народа који су у основи четници и који желе да протјерају све што им Русија нареди, да овдје не остане ниједног нормалног Бошњака, Албанца, Србина и Црногорца", рекао је Угљанин.

петак, 3 новембра, 2017 / 20:10

Предсједник Бошњачког националног вијећа (БНВ) Сулејман Угљанин позвао је данас Владу Србије и Европску унију да утврде датум расписивања избора за органе Санџака.

Он је на конференцији за новинаре рекао да ревизијом Акционог плана за националне мањине у овај документ треба уврстити и датум успостављања европских снага безбједности и европских правосудних органа у Санџаку.

"Тражимо и прецизан датум повлачења српске полиције, војске, тајних служби, правосудних органа са територије Санџака.

Ови наши захтјеви су у складу са одлукама Мировне конференције о бившој Југославији у Хагу, када је и одржан референдум грађана Санџака о аутономији", рекао је Угљанин.

Он је истакао да "Бошњаци у овој српској држави представљају страно тијело".

"Пуних 27 година српски државни органи се понашају у складу са знањем, струком и образовањем. На територији Санџака српска војска, полиција, тајне службе и њихови чиновници се понашају монструомски и непријатељски према Бошњацимја и цивилном становништву уопште. Српска полиција и правосуђе у Санџаку су фашистички пијуни, пијуни оног дијела српског народа који су у основи четници и који желе да протјерају све што им Русија нареди, да овдје не остане ниједног нормалног Бошњака, Албанца, Србина и Црногорца", рекао је Угљанин.

Он је предложио да се у међувремену, ради сарадње Бошњака и Срба, у року од три мјесеца усагласи национална структура у свим државним органима у Санџаку, као и да се расвијетле сви злочини почињени над Бошњацима, али и другим становништвом.

Угљанин је додао да је о овим ставовима већ обавијестио премијерку Србије, надлежног министра за мањинска питања, те да очекује да ће надлежни органи "коначно почети озбиљно да рјешавају санџачко питање".

"Санџак је јасно дефинисана територија, са међународно признатим границама на Берлинском конгресу, која има 8. 678 квадратних километара. Све ово говоримо у циљу рјешавања нагомиланих проблема и успостављања трајног и стабилног мира, са Санџаком као територијом под специјалним статусом која ће бити под заштитом УН", рекао је Угљанин.

На питање новопазарског Сто плус радија да ли је БНВ јединствено у овим ставовима и да ли има подршку и вијећника Бошњачке културне заједнице (БКЗ) Муамера Зукорлића, он је рекао да "они који не долазе на сједнице, овлашћују тиме оне друге да у њихово име доносе одлуке".

"Наше одлуке су легитимне, а сви вијећници имају право да долазе или не
долазе на сједнице, ми никога не питамо зашто није дошао. И међу нашим народом има кукоља и купљених људи, који говори онако како им се нареди из кабинета Александра Вучића", рекао је Угљанин.