Угљанин: Преговори о ЈАТ са „Туркиш ерлајнсом” при крају

БЕОГРАД – Конкретни резултати везани за приватизацију ЈАТ-а могу да се очекују већ за два мјесеца, а кључна фирма је „Туркиш ерлајнс”, најавио је данас министар без портфеља и коопредсједник Мешовитог комитета за економску сарадњу са Турском Сулејман Угљанин. „Имамо добре референце, објекте, стручњаке за одржавање авиона и пилоте”, изјавио је новинарима Угљанин, подсећајући да […]

петак, септембар 24, 2010 / 12:59

БЕОГРАД – Конкретни резултати везани за приватизацију ЈАТ-а могу да се очекују већ за два мјесеца, а кључна фирма је „Туркиш ерлајнс”, најавио је данас министар без портфеља и коопредсједник Мешовитог комитета за економску сарадњу са Турском Сулејман Угљанин.

„Имамо добре референце, објекте, стручњаке за одржавање авиона и пилоте”, изјавио је новинарима Угљанин, подсећајући да стратегија Владе Србије предвиђа да се из ЈАТ узме све што је здраво и да то буде улог Србије у нову компанију.

Он је оцијенио да је „Туркиш ерлајнс” најперспективнија авио-компанија у свијету, јер повећава број авиона и летова, док их све друге смањују.

Турски авио-превозник је прије више од три мјесеца почео да ради са „Монтенегро ерлајнзом” на линији Истанбул-Подгорица, са летовима једном недељно, али су били препуњени па су прешли на три и пет летова, рекао је Угљанин.

Он је додао да су турски инвеститори, поред ЈАТ, веома заинтересовани и за улагање у Фабрику стакла Панчево.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *