УЕФА: Партизан кажњен, држава стала иза Звезде

У Ниону је одржан састанак Контролне и дисциплинске комисије УЕФА на којем су присуствовали представници Партизана, Црвене звезде и ФСС. Тема састанка у сједушту УЕФА била су дуговања два највећа српска клуба, док је ФСС био на "тапету" због издавања такмичарских лиценци. Као елипог састанка Партизану је одобрена лиценца за такмичење у Европи, Звезда је […]

уторак, мај 1, 2012 / 20:24

У Ниону је одржан састанак Контролне и дисциплинске комисије УЕФА на којем су присуствовали представници Партизана, Црвене звезде и ФСС.

Тема састанка у сједушту УЕФА била су дуговања два највећа српска клуба, док је ФСС био на "тапету" због издавања такмичарских лиценци.

Као елипог састанка Партизану је одобрена лиценца за такмичење у Европи, Звезда је добила још мјесец дана рока да измири дуговања, док је ФСС кажњен новчано.

Партизан је кажњен условно уз 30.000 евра због кашњења са исплатом дуга Кобленцу за Марка Ломића, али је добио лиценцу. Уз основну казну, Партизан је кажњен и условно са још 30 хиљада, у случају да исти прекршај понови у наредне три сезоне. Партизан је дужан УЕФА и котизације из сезоне када је играо Лигу шампиона.

Црвеној звезди је продужен рок до 25. маја за испуњење финансијских обавеза уз 50.000 евра казне. Генерални секретар Црвене звезде Ђорђе Стефановић увјерен је да ће његов клуб исплатити сва дуговања и наредне сезоне играти у Лиги Европе. УЕФИ је представљен план враћања дугова, а према ријечима људи из Звезде, држава Србија је стала из клуба дајући гаранције за исплату.

 

УЕФА од Звезде очекује да исплати око 700.000 евра групи бивших играча и функционера. Дуговања према београдском клубу не утичу на лиценцу. Уколико дугови не буду исплаћени до предвиђеног рока, очекује се још драстичнија казна. 

Фудбалски савез Србије саопштио је да су казне Европске фудбалске уније (УЕФА) добра поука и знак клубовима да убудуће дуговања неће бити толерисана. 

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *