УЕФА наградила једини гол Динама у Лиги шампиона

Европска фудбалска унија саопштила је добитнике награда у сезони за нама у Лиги шампиона, а Динамо из Загреба је добио награду за најбољи моменат. Хрватски „вjечити" првак се нашао међу лауреатима, иако је био убjедљиво последњи у Групи А са једним освојеним бодом у конкуренцији Пари Сен Жермена, Порта и Динама из Кијева. Управо је […]

среда, 29 маја, 2013 / 08:38

Европска фудбалска унија саопштила је добитнике награда у сезони за нама у Лиги шампиона, а Динамо из Загреба је добио награду за најбољи моменат.

Хрватски „вjечити" првак се нашао међу лауреатима, иако је био убjедљиво последњи у Групи А са једним освојеним бодом у конкуренцији Пари Сен Жермена, Порта и Динама из Кијева.

Управо је погодак који им је донио тај један бод, а који су постигли након 567 минута поста, заслужан за поменуту награду. Гол је дјело Ивана Крстановића, који је био прецизан у 95. минуту утакмице против кијевског имењака.

"Модри" су тако избјегли судбину Депортива и Макабија Хаифе, који су завршили групну фазу Лиге шампиона без датог гола.

Најбољи погодак је постигао Филип Мексес против Андерлехта, Кристијан Абијати је добио награду за најбољу одбрану, најбољи тренер је Јирген Клоп, најбољи млади играч је Иско, највеће изненађење Галатасарај а најбољи тим, логично, Бајерн Минхен.