Удружење новинара РС осудило пријетње новинару РТРС-а

Управни одбор Удружења новинара Републике Српске (УН РС) најоштрије је данас осудио пријетње које је Рајко Булајић, директор Шумског газдинства "Романија", упутио новинару РТРС-а Александру Црквењашу и позвао МУП РС да заштити новинара, а против Булајића покрене кривични поступак.

петак, 21 октобра, 2011 / 16:41

Удружење новинара подсјећа Рајка Булајића да новинари у медијима РС раде професионално свој посао, у служби грађана и јавности, а не за интерес било којег појединца, те је неприхватљив начин на који је новинару пријетио да ће "га неко помести и да ће платити главом".

"Пошто је ријеч о пријетњи која може да угрози безбједност новинара, Удружење позива МУП РС да покрене законски поступак како би обезбиједили потпуну сигурност новинара Александра Црквењаша и кривични поступак против Рајка Булајића", наводи се у саопштењу овог удружења.

Удружење новинара РС такође позива надлежне у Јавном предузећу "Шуме Српске" да у складу са законом покрену дисциплински поступак против Булајића, јер је "пријетњом новинару нанио и огромну штету јавном предузећу у којем је запослен".

Напад на новинара РТРС-а осудио је и предсједник Удружења новинара РС Драган Јеринић, који је и потписао ово саопштење.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор