Удружени потрошачи гостовали у министарству

Данас је у просторијама Министарства трговине и туризма одржан састанак представника Министарства и Инспектората РС са представницима Удружења потрошача из Републике Српске. Састанку су присуствовали помоћник министра за трговину Душанка Тегелтија са сарадницима из Канцеларије за заштиту потрошача, главни републички тржишни инспектор Борка Суртов и представници Удружења потрошача из Републике Српске. Том приликом, сва удружења […]

петак, 11 марта, 2011 / 16:39

Данас је у просторијама Министарства трговине и туризма одржан састанак представника Министарства и Инспектората РС са представницима Удружења потрошача из Републике Српске.

Састанку су присуствовали помоћник министра за трговину Душанка Тегелтија са сарадницима из Канцеларије за заштиту потрошача, главни републички тржишни инспектор Борка Суртов и представници Удружења потрошача из Републике Српске. Том приликом, сва удружења су презентовала активности које су спроведене у оквиру пројекта из области заштите потрошача, за које је Влада Републике Српске одобрила средства у износу од 56.800,00 КМ.

Поред презентације пројеката, најављене су активности посвећене Свјетском дану права потрошача који се обиљежава 15. марта. У складу с тим, промовисаће се права потрошача широм Републике Српске, посебно у мјестима дјеловања удружења, путем организовања јавних трибина, наступа на различитим медијима, пропагандним инфо кампањама које ће бити организоване у оквиру већих тржних центара, подјелом одговарајућих брошура на инфо – штандовима и слично.

На основу тога, Министарство трговине и туризма Републике Српске је анимирало веће трговачке центре у Бањој Луци, тако да ће се том приликом у тим истим тржним центрима потрошачима дијелити брошуре, са циљем да се на најједноставнији начин грађани информишу о потрошачким правим и обавезама, као и начином остваривања права.Оставите одговор