Удовичић из Загреба: Хрватска се не бави собом, већ Србијом

Капитен ватерполо репрезентације Србија Вања Удовичић поновио је данас да његова екипа на првенству Европе у Ајндховену није намјерно изгубила утакмицу са Црном Гором и на тај начин утицала да Хрватска остане без полуфинала. „Мислим да је сулудо тражити грешке у другима, потребно је окренути се себи. Црна Гора је у том мечу била мотивисанија, […]

уторак, 7 фебруара, 2012 / 18:38

Капитен ватерполо репрезентације Србија Вања Удовичић поновио је данас да његова екипа на првенству Европе у Ајндховену није намјерно изгубила утакмицу са Црном Гором и на тај начин утицала да Хрватска остане без полуфинала.

„Мислим да је сулудо тражити грешке у другима, потребно је окренути се себи. Црна Гора је у том мечу била мотивисанија, али је и иначе одиграла одличан турнир. Ја, кад изгубим, прво гледам своје, а потом туђе грешке. И Хрватска не би требало да се бави Србијом него собом. Нека прво погледају своје игре, статистику, па нека онда причају о другима”, рекао је Удовичић за хрватски портал „24 сата”.

Српски ватерполиста казао је и да би сваки од репрезентативаца требало да добије награду од по 38.000 евра.

„Од државе ћемо добити по 20.000, то је сигурно, а савез је обећао још по 18.000. Кроз те награде и кроз признања након завршетка каријере, Србија показује како поштује спортисте. Влада је тим потезом наградила наш велики труд јер ми спортисти смо у овом тренутку најбољи амбасадори Србије”, навео је Удовичић.

Он је подсјетио да је 27. јануара, када је одиграно и финале на ЕП у Ајнховену, ушао у историји српског спорта. Новак Ђоковић одбранио је трофеј на Аустралијан опену, а рукометаши су освојили сребро на ЕП.

„Доказали смо да је мала Србија у спорту јако велика. Три финала у једном дану, два злата и једно сребро, то је мало ко постигао у историји. На дочеку у Београду нас и рукометаше дошло је да поздрави 20.000 људи, иако је температура била минус десет. Дочек какав заслужују шампиони. То је као да вам лети дође 100.000”, закључио је Удовичић.