УДАС и Сланкаменци на аудијенцији у Влади Српске

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић, министар рада и борачко-ивлаидске заштите Републике Српске Миленко Савановић и в.д. директора Фонда здравственог осигурања Републике Српске Дејан Кустурић састали су се данас са представницима Организације ампутираца УДАС Републике Српске, представницима Удружење РВИ ‘’Сланкаменци’’ и Борачке организације Бања Лука.

понедељак, октобар 23, 2017 / 14:27

На састанку је било ријечи о актуелним питањима и изазовима са којима се суочавају ратни војни инвалиди, али и о досадашњој сарадњи у области унапређења квалитета живота особа са инвалидитетом. Разговарано је и о начинима обезбјеђивања оротопедских помагала као и о њиховом квалитету у складу са функционалим потребама особа са инвалидитетом. Учесници састанка су договорили да Влада Републике Српске у наредном периоду обезбиједи новчана средства, која би ове категорије добијале за набавку ортопедских помагала.

Такође, разговарано је да се посредством Фонда здравственог осигурања Републике Српске омогући овим категоријама да једном годишње оду на бањско лијечење без обзира на индикације и то по поједностављеној процедури за остваривање овог права.

Представници Организације ампутираца УДАС Републике Српске, Удружења РВИ ‘’Сланкаменци’’ и Борачке организације Бања Лука изразили су потребу да неопходну психосоцијалну помоћ могу да добију и изван центара за ментално здравље и за вријеме бањског лијечења. На данашњем састанку договорено је да се овој категорији омогући таква врста подршке.1 КОМЕНТАР

 1. „Удружење РВИ ‘’Сланкаменци’’ и Борачке организације Бања Лука“
  “““““““““““““’
  Ко су сад ови, и чији су ови??? (пинокијеви?)
  Рогић – борци и инвалиди су додиковци,
  Савчић – борци и инвалиди су СДС,
  Милетић – …….-………..Кајини и Тг
  карте су подељене,
  остали ван тога ПУШИОНА…,завршиће на тзв. новооснованом суду части

  Чуј „Сланкаменци“..,сачувај Боже!
  Па да је Кина ратовала неби имала оволико удружења и расцепканости, а не ова шака јада.
  Тужно и шизоидно!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *