УБЛ: Све спремно за нову академску годину (па и нови декан на Медицинском)

На Универзитету у Бањалуци све је спремно за нову академску 2016/2017. годину која почиње сутра, рекао је Срни ректор овог универзитета Милан Матаруга.

недеља, октобар 2, 2016 / 12:46

На Универзитету у Бањалуци све је спремно за нову академску 2016/2017. годину која почиње сутра, рекао је Срни ректор овог универзитета Милан Матаруга.

Ове године први пут се одржава заједнички академски час за студенте прве године свих факултета Универзитета у Бањој Луци

Први академски час биће одржан сутра у амфитеатру Факултета политичких наука с почетком у 11.00 часова. Бруцошима ће се, у присуству декана и професора, осим ректора обратити и министри.

Ранко Шкрбић, бивши министар здравља РС, изабран је за декана Медицинског факултета Универзитета у Бањој Луци, сазнаје Истинито.

Иако су јуче у Медицинском факултету избјегавали да новинарима дају било какве информације о томе, Истинито сазнаје да је сједница Вијећа Факултета одржана у 13.00 часова и да су Шкрбићеви противкандидати били Радослав Гајанин и Зоран Вујковић.

Занимљиво је да је избор декана Медицинског факултета проведен готово инкогнито, без уобичајене медијске пажње, што се приписује лошем имиџу бившег министра здравља, иза којег су остали вишемилионски дугови у здравству и бројне криминалне афере.

Уколико ректор Универзитета у Бањој Луци, Милан Матаруга, потврди Шкрбићев избор, што је сасвим извјесно, он ће на функцији декана наслиједити Милана Скробића, који одлази у пензију.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *