УБЛ потписао споразум са инфо-универзитетом из Охрида

Споразум о разумијевању између Универзитета за информационе науке и технологије „Свети Апостол Павле“ из Охрида и Универзитета у Бањој Луци, потписан је 12. јула 2018. године у просторијама Ректората УНИБЛ.

четвртак, јул 12, 2018 / 16:31

Споразум су постписали проф. др Радослав Гајанин, ректор Универзитета у Бањој Луци и проф. др Нинослав Марина, ректор Универзитета информатичких наука и технологије „Св. Апостол Павле“ из Охрида.

Потписници су изсказали наду да се ће овај Споразум повезати два универзитета и да је ово прилика за сарадњу на обострано задовољство.

Проф. Гајанин је госта са Охрида упознао са начином функционисања Универзитета у Бањој Луци, као и дугогодишњом традицијом нашег Универзитета.

Такође, навео је да је циљ и најмера да се активно ради на сарадњи са овим мадеконским универзитетом. Како је навео ректор Гајанин пуну подршку у реализацију Споразума даће руководство Универзитета у Бањој Луци, као и декани Природно – математичког, Елекетротехничког и Машинског факултета.

Ректор Марина је навео да је Универзитет информатичких наука и технологије „Св. Апостол Павле“ из Охрида, настао 2009. године и да је ријеч о високошколској установи, на којој се комплетан наставни процес одвија на енглеском језику.

Како је навео, на овом Универзитету студурају студенти из цијелог свијета (Африка, Азија, Јужна и Сјеверна Америка).

Било је ријечи и о конкретној сарадњи која ће проистећи из овог Споразума, а односи се на размјену наставног особља и студената, те заједничког аплицирање према одређеним пројектима.

Декани Природно – математичког, Елекетротехничког и Машинског факултета, презентовали су начин рада на овим организационим јединицима УНИБЛ, те понудили одговорајуће облике сарадње. Декани су истакли да постоји простор за сарадњу у домену наставе и пројеката са Универзитетом из Охирда.

Састанку и потписивању Споразума присуствовали су проф. др Горан Латиновић, проректор за научно-истраживачки рад и развој Универзитета, проф. др Биљана Антуновић, проректор за међународну и међууниверзитетску сарадњу, проф. др Страин Посављак, проректор за наставу и студентска питања, мр Ђорђе Маркез, генерални секретар Универзитета у Бањој Луци, проф. др Горан Трбић, декан Природно – математичког факултета и проф. др Дарко Кнежевић, декан Машинског факултета.



Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *