Убило се 4.000 ратних ветерана

Од 1995. године до данас у БиХ се убило 4 000 ратних ветерана обољелих од посттрауматског стресног поремећаја /ПТСП/. Према званичним подацима удружења бораца оба ентитета, БиХ је апсолутни свјетски рекордер по броју обољелих од ПТСП-а, чији удио у укупном становништву износи 10 одсто, пише данашњи "Прес". Драган Шајић, предсједник Удружења "Јединство" из Бањалуке, које […]

уторак, 28 фебруара, 2012 / 08:57

Од 1995. године до данас у БиХ се убило 4 000 ратних ветерана обољелих од посттрауматског стресног поремећаја /ПТСП/.

Према званичним подацима удружења бораца оба ентитета, БиХ је апсолутни свјетски рекордер по броју обољелих од ПТСП-а, чији удио у укупном становништву износи 10 одсто, пише данашњи "Прес".

Драган Шајић, предсједник Удружења "Јединство" из Бањалуке, које окупља ветеране Војске Републике Српске обољеле од ПТСП-а, рекао је да годишње 200 бораца који су учествовали у стварању и одбрани Српске изврши самоубиство.

Он је навео да посљедња истраживања, која су провеле надлежне институције и Борачка организација Републике Српске, показају да је готово сваки други српски војник теже или лакше оболио од ПТСП-а, те да у Српској не постоји ниједна специјализована установа у којој би обољелима била пружена адекватна медицинска помоћ.

Психијатар Милан Стојаковић рекао је да је лијечење ПТСП-а дуготрајан и мукотрпан процес, а да се дефинише као одложени и продужени ментални поремећај настао као одговор на катастрофично искуство.0 КОМЕНТАРА

 1. Да ово је тачно, а ви сада погледајте како се са овим спрда министар ђокић и шта ових дана ради њихова инвалидска комисија. Свима који имају ПТСП укидају инвалидске групе и инвалиднине!
  Тако ова власт помаже обољелим. Наводно им је циљ да што више ове категорије натјерају на самоубиство како би се рјешили било какве обавезе према њима.

 2. Ово је катасрофалан податак. Број обољелих од ПТСП не би прешао 5%, да су борци интегрисани у друштво, да су запослени,да их се пита било шта. Да ли је ПТСП,кад човјек остане без радног мјеста, па годинама лута и обија прагове,да гледа неправду на сваком кораку, а у подсвијести зна да се није борио за лошије,него за боље сутра.

  ВРС(војска радника и сељака,тако смо је звали) ни у сну није помишљала да ће постати војска социјалних случајева, који су у рату одрадили своје,а сад су одбачени и не требају ником.
  Чак, оно што највише боли, осјећају да су постали терет,кочница(они који стално траже нека своја права).

  Тако је било одвајкада и свагдје,није ово ексклузивно само наш специјалитет и проблем.

  Хемингвеј-„Рат је било бољи“;

  Ремарк- „Често се запитам,да ли су сретнији они што су погинули, или ми који смо преживјели“;(парафраза)

  Л.Лазаревић-„Све ће то народ позлатити“

 3. перица пинокио ђокић каже да су он и његови социјалисти истински борци за социјалну правду и једнакост и одмах мртво ‘ладно узме себи плату од 8 хиљада марака мјесечно, за то вријеме људи се из очаја убијају без пребијеног фенинга у џепу, чак ни за сахрану многи немају, већ им се скупљају прилози за укоп.

 4. 16г. од завршетка рата, х 200,- добра бригада!
  Први пут чујем за ово удружење,и дотичног господина који то води, али рецимо да сам необавештен.
  Вероватно добро раде свој посао па су познати.

  Ко је проводио истраживања,било би добро знати и друге податке о тим „самоубицама“,(нпр.године старости,статус пре рата,породични статус,егзистенција…,).Или ти подаци можда нису популарни, за оне који би ев. требали да сносе оддоворност за такво стање.
  Није ваљда да ти људи „увече легну,сањају ратни кошмар, гранате, бомбе, пушкарање, а ујутро се пробуде окупани у зноју, и оду изврше самоубиство“.
  Ако су и ови наведени подаци тачни, а сведоци смо да се нико није ни „почешао“због тога, онда је ово све ужас,и наводи на закључак да можда некоме и одговара такво стање.
  Мене не могу убедити да је ово последица ПТСП-а!

 5. zmaj , 28.02.2012. 12:34:44 [32418]

  Захваљујући тим људима и теби је данас добро, ухљебио си се добро. Најмање што можеш урадити јест да престанеш понижавати људе који су се борили и људе са којим живиш.

  Стид и срам нека те буде, ако ти знаш уопште шта је стид и срамота.

 6. zmaj , 28.02.2012. 13:23:23 [32421]

  Наравно, као што сам и претпоставио ни за стид ни за срам не знаш, заправо знаш ти јако добро шта је стид и срам, а ово је чист безобразлук. Те поспрдне и нихилишуће коментаре на рачун српских бораца остави за своју СДП екипу, мени их не можеш продати. Срби који су били на брдима око Сарајева, такође су бранили своје куће, мени је само жао што Срби нису отворили један дио Сарајева, муслимани би сами изашли. Рат је био, та нисмо се кликерима гађали.

 7. buddha

  bas me interesuje koje su to kuce branili na Trebevicu. Mnogi Paljani su se po paljanskim kafanama hvalili sta su taj dan srusili u Sarajevu. I sad ispade citav svijet protiv Srba, ne valja Sud u Londonu, ne valja u Becu, ne valja u Hagu, pa valjda je Karadzic trebao sam imenovati sudije koji cemu suditi Znaci po tebi ja bih trebao dici spomenik onima koji su rusili moj grad i pucali na mene tri godine

 8. zmaj , 28.02.2012. 13:55:01

  Од Миљевића и Враца путем преко Требевића према Палама, нема ни једна муслиманска кућа на десној страни тог пута, а ни на лијевој не ближе од 200 метара испод пансиона Осмице, док су тамо стајала српска села Миљевићи, Петровићи, Довлићи, Јасик, Брус,…итд, итд. дакле српски браниоци су логично били у одбрани својих кућа и имања!

  И не само на том потезу, усоталом у кругу од 60 километара око Сарајева нема ни једно муслиманско старосједилачко село, све су сама српска села и приградска насеља са српским посједима,…што логички доказује да је цио град Сарајево направљен на чисто српској територији и то је факат, катастарски.

 9. rale brada

  Тако је било одвајкада и свагдје,није ово ексклузивно само наш специјалитет и проблем.

  Хемингвеј-„Рат је било бољи“;

  Ремарк- „Често се запитам,да ли су сретнији они што су погинули, или ми који смо преживјели“;(парафраза)

  Није баш увијек и код свих било овако! Ово је мало, како се то модерно каже извучено из контекста.
  Може и могло се ово применити код великих дражава и народа (мислим на бројно стање), који себи могу приуштити жртвовање једног процента најбољег становништва, јер увијек има критичну масу квалитетних која може повући напред, и своју жртву претворити у свеопшту корист.
  А шта је са нама?
  Ми смо потрошени.Нисам сигуран да су нам најбољи људи испред.Има нас само милион и која стотина х. па то је осредњи европски град, а имамо Бог нам дао ресурсе озбиљније државе. Шта немамо?????
  Треба да се боримо за сваког човека за свако дијете.
  А онда јавно на ТВ чујемо Но1.како каже „Ко год хоће нека иде“…,њега не занимају разлози,проблеми,онај ко није „јамио“тај не треба ни да живи, тај није довољно способан Србин да постоји,он има своје приватне Србе жигосане „картицом“ остали га не занимају.Остали пате од ПТСП-а!
  Оде нам омладина, имам их у кући двојицу, и поред свих напора мојих, не могу их разуверити када кажу „ма тата само да се извучемо одавде“.Имао бих још али…,
  Опростите ПТСП-прорадио!

 10. zmaj , 28.02.2012. 13:58:27 [32426]

  Питам се како то се ви слободно шепурите и шеткате Бањалуком, а окружени сте толиким бројем злочинаца? Како то да вам нико током рата није пререз’о гркљан? Нешто ту смрди у вашој демагогији.

 11. paja patak

  Потписујем! Мом рођеном брату је скинута инвалиднина са 120 на 25 км. Он је душевни болесник 20 година као посљедица рата, а и сам сам РВИ тако да је посредно мени такође увучена рука у џеп од ових власти! Сада заједно имамо 205 км, а прије само 2 године брат ми је сам имао толико.

  Нека се носе до ђавола и Ђокић и његово министарство!

  Тужио сам их суд и ако знам да ће ми и он корумпиран какав јесте наплатити неколико инвалиднона да (не)истјерам правду на свјетло дана.

  Српски лопови су нам тежи него непријатељи, јер нам нанесу више штете него сви који би нам име и поријекло затрли!

  У идућем рату направити списак профитера који су се окористили послије овог рата и гурнути их на прву линију, тако би било најбоље у име оних 22 000 погинулих за њихове столице и оних 37 000 живих РВИ којима такви дају новца колико се иначе даје просјацима. 25 км, Молим Вас, како некога није срамота направити чек за једног РВИ, а кад не вратите таблице послије истекле регистрације морате однијети таблице у МУП и онда Вам то наплате 50 км.

  Ако овај народ не направи правду у држави свака ће генерација морати у рат.
  Не би ме сметало да у њему погину најгори, него у њему изгину најплеменитији!x-(x-(

 12. zmaj , 28.02.2012. 14:26:07

  Ти и даље вјерујеш да смо ми палили вијећницу и то са Требевића? Хммм…јбг, медијски обрађено све изгледа као изводљиво, међутим послужи се логиком мало, зашто би нама одговарало да изгори вијећница?

  Ако знаш грађевине по Баш-чаршији, да смо ми тек тако жарили и палили, све те занатске радњице, ентеријера и екстреријера грађеног турско-османлијским типом градње, уџерице и кровне греде, да смо то гађали само један дан ни камен на камену не би остао од цијеле Баш-чаршије! а нисмо?
  Па зашто би онда упорно рушили тоне и тоне бетонских зидова, задовољства рад’?
  Не, не,…све што је гађано гранатом, било је одговор на снајперисање Грбавице, Враца и осмица…ни једно наше ауто није могло проћи без метка кроз каросерију испаљеног са ваших чука или зграде Лориса!

  Ма није ово ни мјесто ни вријеме за те опширне дискусије, али ипак пробај мало својом главом мислити, пусти ту ратну пропаганду то је било само за сиенен и аманпур кухињу.

 13. zmaj , 28.02.2012. 14:26:07

  Ти и даље вјерујеш да смо ми палили вијећницу и то са Требевића? Хммм…јбг, медијски обрађено све изгледа као изводљиво, међутим послужи се логиком мало, зашто би нама одговарало да изгори вијећница?

  Ако знаш грађевине по Баш-чаршији, да смо ми тек тако жарили и палили, све те занатске радњице, ентеријера и екстреријера грађеног турско-османлијским типом градње, уџерице и кровне греде, да смо то гађали само један дан ни камен на камену не би остао од цијеле Баш-чаршије! а нисмо?
  Па зашто би онда упорно рушили тоне и тоне бетонских зидова, задовољства рад’?
  Не, не,…све што је гађано гранатом, било је одговор на снајперисање Грбавице, Враца и осмица…ни једно наше ауто није могло проћи без метка кроз каросерију испаљеног са ваших чука или зграде Лориса!

  Ма није ово ни мјесто ни вријеме за те опширне дискусије, али ипак пробај мало својом главом мислити, пусти ту ратну пропаганду то је било само за сиенен и аманпур кухињу.

 14. солиум

  Ако ниси био ових дана на новој ревизији ићеш сигурно и тада ће ти опет нешто узети. Све је урађено у складу са новим правилником чији је главни аутор не влада већ Пантелија Ћургуз. Ти си нажалост џаба тужио јер су они врло мудро одлучили да признају све ране и обољења али да их сврстају у далеко ниже групе, е ту је цака коју је влада и Ћургуз увалила борцима.Значи све ти признају али у далеко нижој групи.
  Сви инвалиди морају на нову ревизију, ево за информацију теби пре пар дана је на ревизији било 29 бораца 3 и 4 групе, ником није потврђена већ су сврстани у 7 и 8 групу.Овј злочин над борцима чини кмомисија доктора из приједора који су једини прихватили да изврше овај сраман задатак.

 15. „борцима чини кмомисија доктора из приједора који су једини прихватили да изврше овај сраман задатак.“

  Нисам ја ишао, јер ја сам рањен у борби и то је чисто ко сунце, мада су ме требали умјесто у 4, ставили су ме у 5 групу, али нисам се бунио, јер не да ми се вући по њиховим је***им канцеларијама, јер дођем у искушење да им столицом поразбијам главе!

  x-(x-(

 16. солиум

  По новом правилнику раде се нова рјешења, и сви без обзира гдје су рањени иду на комисију због новог рјешења. И ја сам рањен у рату и имао сам трајно рјешење па опет чекам да ме позову.

  приједор

  Тачно је да се неможе створити критична маса бораца који би се успротивили Тургузу и Мирсаду додику

 17. Надам се само да ће послије овог кратког живота на оном свијету људи бити са људима а олош са олошем!

  Ова земља је само мјесто искушења на којој смо гости коју деценију, а послије према стварној заслузи!!!

 18. buddha

  kako u toj slobodarskoj BanjaLuci srusise sve do jedne dzamije a nije ispaljen metak? Odmah sutradan dosle masine i sav taj otpad odvukle na smece. I sad da mi neko kaze to je uradilo nekoliko budala. I ovaj Stevandic koji sada glumi nekakvog demokratu i alternativu ovoj vlasti bio je clan kriznog staba koji je sve to organizirao. Ako cemo porediti sve crkve u Sarajevu citav rat cuvala je policija i sve su sacuvane. Meni je drago kad navece prosetam Sarajevom pa vidim recimo osvijetljenu sabornu crkvu.

 19. zmaj , 29.02.2012. 08:17:02 [32499]

  Деструкцију не волим, али ово што ти пишеш ми је тотално несхватљиво, ко фол нигдје нису рушене цркве само су рушене џамије? Кога ти лажеш? Као да не знаш да су Турци отимали нам наше богомоље и претварали их у џамије, мени ту причу немој писати.

  Знам да ти патолошки мрзиш Србе, па те питам зашто онда живиш овдје са нама, дијелимо исте улице, овдје зарађујеш плату, нико те не дира и још пљујеш на Републику Српску и српски народ. Па гдје то има? Не иде то. Знаш ти јако добро да само захваљујући СДП-у то си што си, овдје код нас не би могао ни кафе кувати. Безобразниче.

 20. buddha

  bilo je i srusenih crkvi ali vecina je sacuvana npr. u Tuzli, Zenici, Bihaću, Sarajevu dok su sve dzamije u RS bile porusene: Rusenje crkava nije bilo organiziran projekt kao sto je to bilo rusenje dzamija. To ce ti najbolje objasniti Stevandic koji je i sam ucestvovao u tome. Ne brini ti za moj posao i neces mi ti odredjivat sta cu radit. Ja sam iz proteklog rata izasao cistog obraza i svakom mogu pogledati u oci za razliku do mnogih.

 21. zmaj , 29.02.2012. 08:46:37 [32503]

  Аха значи било је и срушених цркава, а сад смо дошли до квалификације ОРГАНИЗОВАНОГ ПРОЈЕКТА. Кога ти лажеш, срам те било бркова које носиш? Ти си један обични бескичмењак, неко коме стане у образ све. Мени је само жао што не постоји Закон о кажњавању људи попут тебе, пљујеш на моју земљу и мој народ, а од исте добијаш паре. Мени је Стевандић најдражи тамо јер је са 24 године имао ВОЛОВСКА МУДА и знао гдје припада за разлику од тебе, који се одрекао вјере и традиције. Постао си дио оних који су на колац Србе набијали, затим у Јасеновцу клали. Свака ти част Слободане!

 22. zmaj , 29.02.2012. 08:19:26

  Ето видиш, а за разлику од тог спинованог суђења и извођења закључка из контекста, опет се не може заобићи истина да су ваши снајперисти убијали нашу дјецу по Грбавици!

  Сад ако је теби проблем да прихватиш са којих су то зграда радили, држи се тог „судског доказа“ који се не ослања ни на узрок ни на последице, само служи за импровизовање „истине“ који вриједи таман колико и анђеликин филмски урадак!

  Ако је истина ово што Буда пише, да си ти тај кобр есдеповски, онда се носи у три пм. шта има теби то да објашњавам.

 23. zmaj , 29.02.2012. 10:21:18

  јбг кад је рат стао и кад се погледало са обје стране линије, на опште изненађење свих, много више су страдале улице и зграде на нашој страни од ваших дејстава него оне иза ваших линија, иако смо ми имали „сву војну технику“ и артиљерију у рукама, а ви „голоруки“ у патикама порушили толико зграда на нашој страни?:P

 24. змај

  некаже се „топнички дневник“ него „артиљеријски дневник“
  Како год да су вас у Сарајеву убијали и срби и ваши плаћеници по алијином наређењу, мало је, јер ово што данас радите потврђује да вас је требало још одувати!

 25. Mislim da bi najbolje bilo da ne gubite vrijeme, niti da pridajete ikakvu paznju na zmaja.
  Takvima smo se bavili u ratu, i takvima cemo se baviti u bduducim ratovima, pu-pu-pu daleko bilo. Takve treba da ignorisemo, a i njemu bi bilo bolje da cisti ispred svoje kuce. Mi imamo svoju stoglavu alu, trebali bismo da gledmo kako se izvuci iz njegovih kandzi. Bar da nam djeca prezive ovu md kataklizmu.

 26. paja patak, 29.02.2012. 13:27:50 [32571] & prijedor, 29.02.2012. 13:37:42 [32578]

  Змај је посланик у Народној скупштини Републике Српске.

  zmaj , 29.02.2012. 13:39:37 [32580]

  „ja i cistim ispred svoje kuce. Ovakvi kao paja patak, buddha pa i ti su oko moje kuce i misle da ja nemam pravo na slobodu i svoju kucu“

  Нигдје нисам написао да ти немаш право на слободу, већ само те питам како је могуће да си окружен толиким злочинцима а нико ти гркљан није пререзао? Зашто лажеш и етикетираш Србе као злочинце? Нигдје нема српских жртава. Понављам, треба да те је стид и срам ових лажи што их пишеш овдје, а српски народ те плаћа. Безобразниче!

 27. zmaj
  Чишћење испред своје куће не значи пребацивати своје смеће у комшијско двориште.

  Као безобразно дијете, први започне, а онда му криво када добије батине.После се му све и свако криви, само неће да призна да је први започео.

  Ко ти брани слободу и кућу? Слободно уђи, и затвори врата за собом.

 28. zmaj
  što se ljutiš,1992 godine ste tražili guzici čepa i dobili. Onda ste skičali po svijetu i molili pomoć dok ameri nisu za vas počeli ratovati. Nemoj se uzdati da će se ta pomoć ponoviti. U idućem poluvremenu evropa vas izbacuje daleko preko bosfora. Tebi je jedini spas da potražiš spasenje tako što ćeš se vratiti svojoj vjeri. Što se stidiš svog porjekla, priznaj koja ti je slava.

 29. zmaj , 29.02.2012. 11:13:00

  Хехе…змаје, змаје..та ваша „голорукост“ пада у воду чим мало прегледаш ваше хвалисање на јутјубу.

  Ево погледај овај један од снимака „голоруких“ гораждана, покушај пребројати сво то аутоматско наоружање код сваког вашег борца, готово 80% аутоматским пушкама наоружано са пуним раповима и то тип пушке Калашњиков директно из ДДР-а допремљено, на неким од униформи се јасно виде и заставе ДДР-а, њемачка тробојка коју нисте успјели ни скинути приликом пријема из Хрватске.

  http://www.youtube.com/watch?v=t3manLhELdY&feature=related

  јбт па ни једна наша локална јединица није била ни приближно овако наоружана пјешадијским наоружањем, добро смо ви вас и набили тамо у Горажде.

 30. још „голоруких“ горажданских бораца, јбт како сте „голоруки“ побили оне несретне локалне Србе, са сеоских стража…видим и хосоваца код вас, а јбг кад је дошла наша права екипа Српска Гарда Илиџа и специјала, ви сте преко радио аматера запомагали „спасите Горажде, нато хелп, хелп…“ B-)

  http://www.youtube.com/watch?v=7Z1T_5Fz7q0&feature=related

 31. zmaj , 29.02.2012. 18:59:05

  Зар вама вјера дозвољава да пијете алкохол ?

  rammstein, 29.02.2012. 19:37:37

  Џаба ти то доказујеш. Зна то Змај, само нам извлачи живце.
  Наших 22000 погинулих бораца није извршило самоубиство,већ их је неко убио.Наших 37000 РВИ се нису сами ранили,већ их је неко ранио.

  Ми смо рат требали завршити ’93. И то је оно што замјерам Радовану, говорио је да се ми тучемо само једном руком,да не желимо да поразимо непријатеља и сл.

  Питао бих га ја да је била обрнута ситуација, они не би овако као он, него би нам сјеме затрли.

 32. rale brada, 29.02.2012. 20:06:03

  🙂

  Рале, све све, али не дирај ми Радована, кад сам данас слушао ону гњиду миловановића како пичкасто свједочи против њега, ма задавио бих га, зар је оно српски официр?.. а све прича ко најгора траћара и лаже ко псето!

  Морао је Радован тако говорити, то блеф са једном руком, каква једна рука, користили смо све што смо могли да би их сатјерали у те енклавице, јер су увијек једну енклавицу Жепу рецимо развлачили од Зворника до Фоче на 200 километара, а релано су имали под контролом свега 20-так километара, исто и са Гораждем и тамо смо им били на аутобуској станици и бензинској пумпи, а они су на преговорима тражили да им дамо Вишеград и Рогатицу!?

  Морао је Радован блефирати, да ми имао снаге још да ратујемо, и да они наставком неће добити више од оног што им се тад нудило са наше стране, али јбг Венс и Овен су убацили свој план и у тај план навукли Милошевића што је нас довело до продужетка рата још годину и по дана…нажалост имали смо за то вријеме пуно беспотребних жртава, али реално тај план се није смио прихватити ни у лудилу и за то би требали бити доживотно захвални брату Радовану. Да смо потписали оно са Слобом, нас би тад нестало, а самим тим и РС потпуно на исти начин као и РСК и браће из Книна, који су нажалост намагарчени из Београда.

 33. rammstein, 29.02.2012. 20:17:08

  Мало те зачикавам, знам ја за блефове Рашине и како је било тешко у тим данима, када је читва свијет био против нас, и Руси и Слобо, требало је ту еквилибрирати и пронаћи најбоље рјешење.

  Што се тиче ген. Миловановића, највиши официр ВРС који није оптужен ни за што. Чак је и Гверо (моралиста),који није имао,баш,никакву командну одговорност осуђен на 5 год.

  За Миловановића кажу да је био добар војник-планер,али као човјек-нула. Има и неких контроверзи око њега кад је био
  министар одбране у првој Додиковој влади.

 34. РАЛЕ БРАДА
  ако си одатле одакле кажеш да јеси онда треба да добро познајеш МИЛОВАНОВИЋА. Тачно да он једини није ни оптужен ни осуђен зато што је њихов сарадник и што је свједочио против свих генерала а сада и против Караџића. Тачно је да је у вријеме док је био министар укренуо плочу и приклонио се Додику, тако је учесник бројних малверзација око продаје војне имовине,набавки,одавања тајних података и низа других нечасних радњи

 35. Kad vidim onog skvrcu,Milovanovica,dan mi ode u k…c.Evo i sada su pokazali ti JNA izdajnici koje su fukare i jajare kakvi su i svaka cast slovencima sto su ih istjerali iz svoje dezele.Cast pojedincima ali vise volim vidjeti psa u Banjoj Luci nego oficira JNA.Zbog njih se drzava i raspala samo treba docekati vrijeme da se to objelodani.Da li su ikad ikome polozili racune za nestrucno i pogresno komandovanje zbog kojih su mnoga djeca vracena u kovcezima svojim majkama.Imaju li casti barem kao gnjide.I danas mnogi borci ispastaju zbog njihovog mesetarenja sa aktuelnom vlasti da bi sebi i svojim porodicama obezbedili pozicije.Svi sinovi od generala su zaposleni ili imaju privatne biznise.Kako i od cega.Koliko su para uzeliod turaka a djeca su ginuli uzalud.Pa gospodo draga Armija BIH 95′ godine je bila dosla do Manjace,a HV do kafane Mlado jagnje kod Bocca.Da ih mozda nisu zaustavili nasi generali koje danas prima veliki srbin iz Laktasa.SLobi Milosevicu svake godine zapalim svijecu na dan njegove smrti,i neka mu je laka zemlja,jer on je zaustavio pad Banjaluke ,kakva vojska kakvi generali.O tome treba pricati a ne na RTRS malo malopaona babuskara iz Beograda prica o ratu.Sto je Mihajlovic ne pita kako su vojnici iz Sarajeva iseljavali njen namjestaj a poslije ih Turci ubijali ko zeceve i palili.Ja da sam na mjesto tih porodica poginulih vojnika ja bi sada tuzio, nju babetinu koja se sepurii uziva u Beogradu i primanacionalnu penziju,zasto,i oficire koji su dozvolili takav masakr a ne Ganica i Divjaka.

 36. боки
  оно горе си добро написао, та багра има своје удружење и још славе празнике бивше државе и за њом чезну. Питао сам Кутлешића зашто не славе празнике ВРС он ми рече: нека то славе ови одавде. И такви су нас мајмуним водили у рату, видиш како су лажни били. Нанијели су нам више штете од муслимана и хрвата заједно. Немој бити искључив, било је и добрих подофицира и официра који су часно извршили своју дужност.
  Један ми је друг рекао:све официре преко чина мајора ТРЕБАЛО ЈЕ ПРОТЈЕРАТИ И ТО МУСЛИМАНИМА ОНМДА БИ НАША ПОБЈЕДА БИЛА ПОТПУНА