Убијени Оливер Ивановић биће сахрањен у Београду

Срспки политичар Оливер Ивановић убијен је јутрос у Косовској Митровици.

уторак, 16 јануара, 2018 / 15:01

У тренутку када је убијен, Ивановић је био на степеншту, на улазу у просторије своје Грађанске иницијативе "Србија, демократија, правда". Нападачи су пуцали из пиштоља са пригушивачем, а потом побјегли аутомобилом.

Директор болнице у Косовској Митровици у којој је констатована смрт Оливера Ивановића Милан Ивановић навео је да је реанимација трајала од 8:30 до 9:15 сати.

Додао је да су Ивановићу констатоване повреде грудног коша, имао је пет рана од ватреног оружја у горњем дијелу грудног коша.

Косовска полиција пронашла је "одређене доказе" на мјесту убиства Оливера Ивановића, јавља Бета.

БИРН је на Твитеру објавио и фотографију запаљеног аутомобила, који је пронашла косовска полиција. Како медији јављају, специјалне јединице из Приштине преузеће истрагу од локалне Косовске полицијске службе. Како јавља Тањуг, тужилац у Основном тужилаштву у Митровици Шићири Сила рекао је за приштински портал Експрес да је на Оливера Ивановића пуцао за сада непознати нападач из аутомобила у покрету. Портпарол косовске полиције Бесим Хоти рекао је Експрешу да се случај убиства Ивановића истражује.

Бојић је агенцији Бета рекао да је јутрос око 9.15 сати у улици Војводе Путника нашла и запаљено возило за које се сумња да може бити повезано са убиством Ивановића. По његовим ријечима, запаљена "опел астра" била је без регистарских таблица.

Предсједник Србије Александар Вучић оцијенио да је убиство Оливера Ивановића терористички акт и да ће се Србија према том акту тако и односити.

Обраћајући се медијима након сједнице Савјета за националну безбједност, одржане након убиства Оливера Ивановића које се догодило јутрос у Косовској Митровици, Вучић је рекао да у име државе Србије и у своје име и име Владе, изражава саучешће породици што је учинио и лично.

"За државу Србију је овај акт терористички акт и у складу са тиме ће семо се и односити. Већ је упућено писмо органима Еулекс и Умник са нашим захтевом да државни органи Србије учествују у спровођењу истраге на територији КиМ. Све мере које су неопходне, а то сам обећао Оливеровој супрузи и јутрос, држава ће предузети, и пронаћи ћемо убице, јер много интересантних детаља на њих указује. Убиство се није догодило на територији коју ефективно контролишемо, па нисмо у могућности да одмах сами истражимо, већ морамо да сачекамо реакцију других органа", истакао је Вучић.

Оливер Ивановић ће бити сахрањен у Београду, по жељи његове породице, сазнаје Танјуг из извора блиских породици.

Како јавља ова агенција, тијело убијеног Ивановића биће предато породици након обдукције у Клинчко-болничком центру у Косовској Митровици.

Како је Танјугу потврдио директор Клиничко-болничког центра у Косовској Митровици Милан Ивановић обдукција ће бити извршена данас по подне, а водиће је Сузана Матејић.

"У обдукцији ће учествовати и представници Еулекса и представници Института за судску медицину из Приштине."8 КОМЕНТАРА

  1. А што је најгоре и ја мислим да све то има некакве везе.

    Савјетујем Додика да се клони таквих типова као што је Вук савјетовао Ђинђића да се клони Легије и његових.

    И да обавезно одјебе Стевандића.

    И Цецу.