Убијен вођа чеченских сепаратиста

МОСКВА – Руске новинске агенције јавиле су данас, позивајући се на изворе у безбједносним структурама на Сјеверном Кавказу, да је на граници руских република Чеченије и Ингушетије можда убијен лидер чеченских сепаратиста Доку Умаров. Званичне потврде те информације за сада нема, а агенцији Итар-Тас извор је рекао да ће наредних дана бити судско-медицинском експертизом утврђено […]

уторак, јун 9, 2009 / 00:14

МОСКВА – Руске новинске агенције јавиле су данас, позивајући се на изворе у безбједносним структурама на Сјеверном Кавказу, да је на граници руских република Чеченије и Ингушетије можда убијен лидер чеченских сепаратиста Доку Умаров.

Званичне потврде те информације за сада нема, а агенцији Итар-Тас извор је рекао да ће наредних дана бити судско-медицинском експертизом утврђено да ли је током операције у области насеља Мужичи на граници Ингушетије и Чеченије убијен лидер сепаратиста.

"Доку Умаров тешко је рањен прошле недеље током активне фазе специјалне операције недалеко од села Датих. Тада је уништено и његово обезбеђење", рекао је саговорник руске државне агенције.
Према његовим ријечима, у возилу је пронађено неколико спаљених лешева, а вјештаци треба да одреде да ли посмртни остаци једног од њих припадају Умарову.

Према подацима руских служби, Умаров је умијешан у отмице људи у Чеченији од 1996. до 1999. године и сматра се наручиоцем неколико великих терористичких напада на југу Русије.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *