Убијен осумњичени за убиства у Тулузу

Послије данашње драматичне акције хапшења осумњиченог убице у Тулузу, полицијски извори су саопштили да је Мухамед Мерах мртав. Агенција АФП наводи да су током хапшења повређена три полицајца, од којих један теже. Претходно је полиција ушла у стан у ком се налазио Мерах, осумњичен за убиство седам особа. Агенције су јављале да се Мерах одупирао […]

четвртак, 22 марта, 2012 / 11:25

Послије данашње драматичне акције хапшења осумњиченог убице у Тулузу, полицијски извори су саопштили да је Мухамед Мерах мртав.

Агенција АФП наводи да су током хапшења повређена три полицајца, од којих један теже.

Претходно је полиција ушла у стан у ком се налазио Мерах, осумњичен за убиство седам особа. Агенције су јављале да се Мерах одупирао хапшењу, да се чула пуцњава, као и да је полиција користила гас.

Акција хапшења је услиједила након што су испред петоспратне зграде, која је под опсадом више од 30 сати, одјекнуле три снажне експлозије.

Мерах, француски држављанин алжирског поријекла, сумњичи се да је убио укупно седам особа – троје дјеце, рабина и тројицу војника, у име терористичке мреже Ал Каида. Мерах је, по властима, признао да је убио троје дјеце и рабина у Тулузу и војнике у Монтобану, 11, 15. и 19. марта.

У понедељак ујутро убица је на мотору дошао до јеврејске школе „Благо Торе” и убио 31-годишњег Јонатана Сандлера (31), његова два сина – четворогодишњег Габријела и годину старијег Аријела, као и седмогодишњу Мирјам Монсонего, кћерку директора јеврејске школе.

Теже је рањен један 17-годишњи младић.У недељу, 11. марта и у четвртак 15. марта убијени су у тој области и три војника сјеверноафричког порекла.

Мерах је имао богат досије као малољетни делинквент, а, према тврдњама из француске полиције, под надзором је био годинама због фундаменталистичких ставова.