Убијен “најлуђи“ мексички нарко шеф

СЈУДАД ДЕ МЕКСИКО – Мексички нарко бос Насарио Морено, познатији као „Најлуђи”, убијен је у оружаном сукобу са снагама безбједности на западу државе, саопштио је портпарол владе Алехандро Поар. Вјерује се да је Морено био један од вођа нарко-картела Фамилија, која је доминантна група у мексичкој држави Мичоакан. Морено је погинуо синоћ у пуцњави у […]

субота, децембар 11, 2010 / 09:39

СЈУДАД ДЕ МЕКСИКО – Мексички нарко бос Насарио Морено, познатији као „Најлуђи”, убијен је у оружаном сукобу са снагама безбједности на западу државе, саопштио је портпарол владе Алехандро Поар.

Вјерује се да је Морено био један од вођа нарко-картела Фамилија, која је доминантна група у мексичкој држави Мичоакан.

Морено је погинуо синоћ у пуцњави у области Апацинган, упоришту његове нарко-банде, пренио је Ројтерс.

„Разне информације добијене током рације указују на то да је Морено убијен јуче”, рекао је Поар на конференцији за новинаре.

За хватање Морена је расписана награда од 2,4 милиона долара, а налази се на листи тражених и у САД.

Он је други нарко бос који је убијен у Мексику током претходног мјесеца.

Есекуил Карденас, познат као Тони Тормента, убијен је 5. новембра на сјевероистоку Мексика, подсјетио је Ројтерс.

Од почетка операције против нарко-банди, коју је покренуо предсједник Филипе Калдерон по доласку на власт 2006, убијено је око 33.000 људи.

Прошле године ухапшена су двојица вођа Фамилије, која се са бандама Зетас и Белтран Лејва бори за контролу обале Мичоакана, гдје кријумчари наркотицима преузимају нелегалне пошиљке хемикалија од којих праве метамфетамине.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *