21:03 Пламен зажган - почеле 32. љетне олимпијске игре у Токију21:00 Србија избацила листу земаља из којих се може ући са потврдом о вакцинацији + 70.000 евра за злато у Токију20:10 Кремљ против ОХР: Инцидент јасно потврђује потребу укидања страног старатељства20:06 Нисмо се тако договорили: Талибани се буне што их Американци бомбардују19:47 Ово се зове чојство и јунаштво: Милан Благојевић због Инцковог наметања закона поднио оставку на судијску функцију15:47 Суверениста Џафи поздравља одлуку страног тутора, а у саопштењу уз "геноцид" уопште не помиње Сребреницу15:41 ПДП: "Инцкова одлука изазват ће додатне тензије и бити кориштена за политичке обрачуне"15:35 Шаровић: Штета што у СБ УН није прошла иницијатива Кине и Русије за укидање ОХР15:19 УС позива на заједничку реакцију свих странака из Српске против Инцка15:12 Ђокић: Инцко се требао бавити извјештајем независне комисије

Убијен бивши предсједник Јемена

Јеменски побуњеници Хути су потврдили да је бивши предсједник државе Али Абдулах Салех убијен током борби у Сани.

понедељак, 4 децембра, 2017 / 17:06

"Минитарство унутрашњих послова (побуњеничко) објављује крај издајничке милиције као и смрт њеног шефа (Салеха) и бројних других криминалних елемената", саопштила је телевизија ал-Масира, повезана са Хутима.

Хути и Салех су били у савезу против признатог предсједника Јемена Абд Рабо Мансура Хадија, али се тај савез недавно распао и дошло је до сукоба.

Хади је наредио војсци да уз подршку Саудијске Арабије поново заузме главни град.

Хути побуњеници тврде да је Салех убијен у нападу ручним ракетним бацачем и ватреним оружјем на његово возило.

Друштвеним мрежама круже и фотографије на којима се наводно види његово тијело.

Званичници кажу да је Салех убијен јужно од главног града заједно са помоћником генералног секретара Конгреса Јасером ел Авадијем.

Салех је био први предсједник уједињеног Сјеверног и Јужног Јемена, и укупно је владао од 1978. до 2012. Отишао је у замјену за имунитет од гоњења, и препустио власт дотадашњем потпредсједнику Мансур ел Хадију. Након тога је избио грађански рат, и Хади је побјегао у Саудијску Арабију, која се умјешала у сукоб против шиитских Хутија.