14:14 Пале, Мркоњић, Бања Лука: МУП РС подносио пријаве о кривичном дјелу "непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије"14:06 Бијељина добила новог прволигаша, Мићо части са 5.000 КМ13:41 Паралелна стварност и у ваше име: Џаферовић пише предсједнику Азербејџана и криви Јермене13:13 Јавио се спонзор: Ердоган каже да је вријеме за окончање јерменске окупације13:07 Њујорк Тајмс напада Трампа да није платио порез 10 година, он каже да су фејкњузери13:03 Министарство одбране Азербејџана пријети Јерменији "одговарајућом акцијом одмазде"12:53 Непрактичност азбукоубиства: Б или В?12:43 Дарко Ристов Ђого: Још двије цртице о Српству, небесима, етносу, етосу и Црној Гори12:35 Гради се нови мост у Рачи: Михајловићка и Поповић једини поменули Српску12:19 Коначно неко: Милош Ковић поднио пријаву против Николе Самарџића због одобравања геноцида над Србима

У току је сунчева олуја

Сунце „бомбардује” Земљу радијацијом изазваном највећом сунчевом олујом у посљедњих шест година, саопштили су амерички стручњаци. Експлозија сунчеве енергије догодила се у недељу увече и погодиће Земљу у три различита времена са три различита дејства, од којих радијација представља највећи проблем. Она може омести рад сателита и астронаута у свемиру, али може изазвати и проблеме […]

уторак, 24 јануара, 2012 / 09:34

Сунце „бомбардује” Земљу радијацијом изазваном највећом сунчевом олујом у посљедњих шест година, саопштили су амерички стручњаци.

Експлозија сунчеве енергије догодила се у недељу увече и погодиће Земљу у три различита времена са три различита дејства, од којих радијација представља највећи проблем.

Она може омести рад сателита и астронаута у свемиру, али може изазвати и проблеме у комуникацији авиона на Земљиним половима, јавио је АП.

Радијација од експлозије сунчеве енергије која се догодила у недељу стигла је на Земљу сат времена касније и вјероватно ће трајати све до сриједе.

Ниво радијације којој је наша планета у овом тренутку изложена сматра се великим, али раније је било и снажнијих сунчевих олуја.

Ипак, ова олуја је по количини радијације најснажнија од маја 2005. године.Оставите одговор